What’s New?
Mit gondol Isten a “misszionárius randevúról”?
See this page in: angol nyelv (English), holland (Nederlands), Svéd (Svenska)


    "Találkoztam egy fiúval, aki nagyon tetszik. Másnap kiderült, hogy Jehova Tanúja. Tudom, hogy talán rossz, hogy találkozok vele, de arra gondoltam, talán én megváltoztathatnám a vallását. Félek, hogy ha nem teszem, a pokolra jut. Tudna segíteni?"
    --Summer


This article is also available in English: What does God think of “missionary dating”? English Answer
Tudom, milyen izgalmas valaki olyannal találkozni, aki valóban tetszik.

Te viszont a párválasztás régi csapdájával állsz szemben: Tetszik neked, és szeretnél járni vele, de egyúttal tudod, hogy Isten mit vár tõled. A két dolgot viszont nem lehet összeegyeztetni.

Nem érzem úgy, hogy túl sok idõt kellene töltenem azzal, hogy emlékeztetlek arra, mit mond Isten a keresztényeknek nem keresztényekkel való együttjárásáról. Isten tudja, hogy ez nagyon kockázatos, ezért megtiltotta.

"Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?" (2Korinthus 6,14)

Ha tudod valakirõl, hogy nem keresztény, akkor ne randevúzz vele. úgy látom, ebben egyetértünk. Te viszont a fiú Istennel való kapcsolata miatt aggódsz. Ez nagyon tiszteletreméltó dolog.

Azonban óvatosnak kell lenned, nehogy azért akarj járni evvel a fiúval, hogy Krisztushoz vezesd. Ez szinte soha sem sikerül. Ezenkívül Isten sem kért meg erre.

A következõt tanácsolom: Elõször is vegyél magad mellé egyet vagy kettõt a legközelibb keresztény barátaid közül és kezdjetek el imádkozni ezért a fiúért. Csak Isten változtathatja meg a szívét, ezért kérjétek Istent erre.

Másodszor beszélj a lelkipásztoroddal vagy más keresztény felnõttel, lehetõleg férfival, és kérd meg, hogy beszéljen a fiúval és tegyen bizonyságot neki. Kérd meg, hogy beszéljen neki Istennel való kapcsolatáról.

Végül pedig továbbra is keresd Isten akaratát. Ne próbáld kierõszakolni a kapcsolatot ezzel a fiúval. Isten sok fájdalomtól és bánattól óvhat meg. Elképzelhetõ, hogy egy nap ez a fiú keresztény lesz és ketten egy csodálatos kapcsolatot kezdhettek.

Csak Isten tudja. Azt se felejtsd, hogy Isten szeretné megadni a szívünk kérését.

"De keressétek elõször az õ országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (Máté 6,33)

Ezért Summer bízz Istenben. Légy Hozzá hûséges. Ha pedig miután keresztény lesz a fiú, és kiderül, hogy mégsem õ az, akkor én gondolom, hogy Isten egy megfelelõbb valakit ad számodra.

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!
Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt "Használat és Szerzõi jogok" oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/hungarian
Christian Answers Network
PO Box 1167
Marysville WA 98270-1167
       


ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HONLAP and TARTALOMJEGYZÉK
Go to index page