Какво е Смъртната Звезда?

Вижте тази страница на: англичаните (English)

The SunНякои учени спекулират че слънцето има невидима другар звезда чийто орбит я довежда близо до слънчевата система веднъж на всеки 26 милиона години. На всяко пътешествие навътре, тази звезда отдава многобройни комети от Оортовия облак. Според тази теория, на предишно минаване (около преди 65 милиона години), много от тези комети са ударили земята. Това направило експлозивни сблъсъци които вдигнали огромен тъмен облак от прах в горната атмосфера и така защитил земната повърхност от слънчевата светлина за много години. След като растенията не са могли да растат, вегетарянските динозаври умряли от глад, и така прекъснатата верига на храна въздействала на хищните животни. Геолозите наричат това Кретационното изчезване.

Звездата която ужким започнала всичко това е доходно наречена Немезида—Смъртната Звезда—след Гръцката богиня на наказанието. Търсенето на тази смущаваща звезда е бил неуспешен. Може би причината е че звездата не съществува!

Креационите имат много по разумно обяснение за този период от разширена разруха, основано на Битейския потоп. Интересно е да се забележе че изчезването на динозаврите е накарало учените да предположат много светоразпространени катастрофи. Изоставили са “униформитарианизмът,” на Джеймс Хътън където всички промяни на Земята са бавни, и сегашното е ключът към миналото. Креационната позиция винаги е наблягала на ролята на библейски катастрофи в земната история.

За повече информация:

[ Ако тази информация ви е била полезно, ако обичате молитвено си помислете за дарение да ни помогни с разходите за тази вяроизграждаща помощ възможна за вас и вашето семейство! Даренията са без такса. Donate ]

Translated by: Vlad Velinov

Автор: Д-р Донълд ДеЙънг - адаптирано от Астрономията и Библията: Въпроси и Отговори, 2-ро Издание (Grand Rapids, Michigan: Baker Books, 2000), 176 pp.

Copyright © 2000, Films for Christ, Всички права запазени - с изключение на споменатите в страницата “Usage and Copyright” щедро позволяващи на потребителите на ChristianAnswers.Net да използват този материал у дома, за лични свидетелства, в църкви и училища.

Films for Christ

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network ДОМАШНА СТРАНИЦА и ДИРЕКТОРИЯ