Могат ли контрацептивните хапчета да убият неродени бебета?

Вижте тази страница на: англичаните (English)

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.Мръсна, малка тайничка в фармацевтния свят е че Хапчето ако е взето по някой начин може всъщност да работи СЛЕД зачеване като предотврати зародишът да се израсте по утробната стена. В други думи, хапчето може да накара бебето да умре. Това е само аборт под друго име.

”След Сътрещното” Хапче е нищо повече от обикновеното хапче взето в масови дози да осигури че зародишът не израстне.

Когато взето както както преписано (всеки ден) хапчето предотвратява зачеването чрез: 1. обикновено предотвратявайки овулацията, и 2. надебеляване на цервикалната слиза да забави/пречи със спермата през влизане чрез цервикса.

Ако хапчето не успее да предотврати овулация и зачеване, то предотвратява оплоденото яйце да израстне чрез “промяни в ендометрия които намаляват шансът на имплантация” (вид аборт).

Когато взето като “след сутрешно хапче” механизмът на действие е да предотврати имплантацията на концептус (зигота, фертилизирано яйце). Предотвратяване на имплантация може също да бъде фактор в предотвратяването на бременност на тези жени които забравят да вземат хапчето всеки ден, и затова овулират. Овулацията може понякога да стане дори и когато жена никога не забравя хапчето [между 1 и 3 от всеки 100 жени обременяват когато са на хапчето, и “изследвания показват че фигурата може да бъде доста по-висока, чак до 4% за ‘добри отстъпчиви хора’ и 8% за други.’” (Потър, “Колко Ефективни Са Контрацептивите?” Обстерика и Гинекология 1996; 135:13S-23S.)

Макар че предотвратяването на имплантация очевидно не е механизмът на действие за множенството жени, особено за тези които вземат хапчето както преписано, жени които вземат контрацептивни хапчета рискуват шансът на абортирането (убиването) на тяхното неродено дете.

Места за повече информация:

[ Ако тази информация ви е била полезно, ако обичате молитвено си помислете за дарение да ни помогни с разходите за тази вяроизграждаща помощ възможна за вас и вашето семейство! Даренията са без такса. Donate ]

Translated by: Vlad Velinov

Авторски права © 1999, 2002, Films for Christ, Всички права запазени - с изключение на споменатите в страницата “Usage and Copyright” щедро позволяващи на потребителите на ChristianAnswers.Net да използват този материал у дома, за лични свидетелства, в църкви и училища.

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network ДОМАШНА СТРАНИЦА и ДИРЕКТОРИЯ