Jó-e keresztyéneknek szerencsejátékokkal foglalkozni?

Lásd ezt az oldalt: Angol (English), Spanish

A Biblia nem tilt egyértelmûen a szerencsejátékoktól, de több bibliai alapelv a keresztények részvétele ellen beszél:

Money
 1. Isten a munkát állítja elénk szükséges pénzforrásként (Ef 4,28; 2Thessz 3,12; Péld 31). Ha valaki nem tud dolgozni, a másik lehetõség az imádság (Fil 4,6.19).

 2. Minden bevételem Istené, nem az enyém (Zsolt 24,1), és én nem használhatom úgy azt, ahogy nekem tetszik. Én csupán tiszttartója vagyok, és azt Isten céljainak megfelelõen használhatom. A keresztények rendeltetése, hogy családjuk szükségeit kielégítsék (1Tim 5,8), és osszák meg pénzüket másokkal, különösképpen a rászoruló keresztényekkel (2Kor 8 és 9 · Gal 6,6-10 · 3Ján). Válaszold meg magad: Vajon jónak tartja-e Isten, ha a pénzét lottószelvényre költöm?

 3. Isten a pénzt életem fontos céljainak elérésére használja fel:

  • Alapvetõ szükségletek kielégítésére (Máté 6,11 · 1Tim 6,8).
  • Jellemem építésére (Fil 4,10-13).
  • Útmutatásra azáltal, hogy pénzforrásokat biztosít vagy tart vissza.
  • Mások megsegítése rajtam keresztül.
  • Hatalmának megmutatására csodálatos gondoskodásán keresztül.

  Gondolkozz el rajta: A hazardírozás eléri-e ugyanezeket az eredményeket? Istentõl vagy a szerencsejátékoktól érdemes-e várni a szükségeim kielégítését?

 4. A kapzsiság és a pénzsóvárság bûn (2Móz 20,17; 1Tim 6,9; Zsid 13,5), és többnyire ezek vezetnek a szerencsejátékok ûzésére.

 5. A Példabeszédek könyve figyelmezteti azokat, akik gyorsan akarnak meggazdagodni (Péld 28,20.22).

 6. A könnyedén szerzett vagyon könnyedén elszáll (Péld 13,11).

 7. A hamis úton szerzett vagyon megbontja a család egységét (Péld 15,27).

 8. A szerencsejáték szenvedéllyé válhat, és ha nem is kerít téged teljesen hatalmába, példád mások rabságbaesését eredményezheti (1Kor 8,9.13).

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Deák Lehel
Írta: Dr. John Bechtle

Szerzõi jog © 1995, Films for Christ, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt„Használat és Szerzõi jogok” oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

ChristianAnswers.Net/hungarian

Go to index page