Mi újság?

A homoszexuálisok is bejuthatnak a mennybe?

See this page in: angol nyelv (English), holland

“Tudom, hogy a Biblia szerint a homoszexualitás bûn, de az is benne van, hogy csak Jézus el nem fogadása az egyetlen meg nem bocsátható bûn. Bejuthat egy homoszexuális a mennybe, ha elfogadja Jézust, de nem változtat az életén? Van egy unokatestvérem, aki homoszexuális.”
—Lucy

Egy nagyon fontos - s egyúttal nagyon nehéz - kérdést tettél fel.

Egyébként teljesen igazad van, csak egy megbocsáthatatlan bûn van. Az, ha nem hiszel Jézusban és nem fogadod be az életedbe.

Egy homoszexuális ugyanúgy elfogadhatja Krisztust, ahogy egy alkoholista, egy kábítószeres vagy egy tömeggyilkos. Jézus mindenkinek egyformán felkínálta a megváltást.

Azt kérdezted, bemehet e valaki a mennybe úgy, hogy elfogadja Krisztust, de nem változtat az életvitelén. A Biblia szerint ha valaki valóban elfogadta Krisztust, semmi sem zárhatja ki a mennybõl. Krisztus a János 10,28-ban ezt mondja a keresztényeknek: "én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki õket az én kezembõl."

Szerintem Lucy, itt az a kérdés, hogy az unokatestvéred valóban megtért-e. Jézus a Lukács 6,46-ban ezt mondja: "Miért mondjátok nekem: Uram, Uram, ha nem teszitek, amit mondok?" Valaki más ezt így fogalmazta meg: "Jézus nélkül nincs változás. Változás nélkül nincs Jézus."

Próbálja legyõzni az unokatestvéred a homoszexualitását? Ha igen, akkor az egy jó jel. Mutatja hogy Krisztus munkálkodik az életében.

Csak Isten ismeri igazán a szívünket. és egyedül õ ismeri igazán az õ szívét is. De ha Krisztus valóban az unokatestvéred életének Ura lett, akkor a Szentlélek elkezd munkálkodni benne a homoszexualitás ellen.

Azt tanácsolom, hogy imádkozz érte naponta, és mondd el neki is, hogy imádkozol érte. Isten felhasználhat az õ érdekében. Köszönöm, hogy ott vagy és törõdsz vele.

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt "Használat és Szerzõi jogok" oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Dawson's great book, Please Don't Tell My Parents.

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/hungarian
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602        

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HONLAP and TARTALOMJEGYZÉK