Bee (illustration copyrighted)

Se denna sida i: engelska (english)

Mördar-bin

Kan du undvika att bli stucken!

Du är i Amazonas regnskog för att fånga fjärilar. Du har råkat störa en svärm afrikanska bin. Mördar-bin! De flyger överallt omkring dig. Försök att fånga så många fjärilar som möjligt, utan att bli stucken av bina. Peka och klicka på fjärilar för att fånga dem. Om ett bi rör vid din pekare, är du stucken och förlorar poäng (aj!). Får du för många stick är spelet slut. Försök igen för att få högre poäng.

Översättare: Mats Molén


Ledsen har din dator inte Java som installeras eller möjliggöras. Detta och mest av våra andra lekar kräver Java. Hjälp

Utforskare som söker med kikare (det tog copyrightt på fotoet)

Finns det bin i rainforesten?

Ja finns det många bin i regnskogar. I faktum är bin ett av ansvariga för ha som huvudämnekrypgrupper för pollination av regnskogtrees. Blommar som tilldrar bin har vanligt en söt lukt.

Så - kallade “mördarebin” är en typ av den sydliga afrikanska honeybeen som parade ihop med wild bin i skogarna av Brasilien (passande Africanized honungbin. Under ett vetenskapsexperiment 1957 var afrikanska honeybees oavsiktligt utsläppt i Brasilien. Dem rörd nord till och med rainforesten som slutligen på åttiotalet ner Panama och Mexico. Den första “migrating svärmen av Africanized bin avkändes i USEN på Oktober 15, 1990” i hidalgoen, Texas. Till denna dag fortsätter de till den spridda alltigenom Nordamerika.