Wat is nieuw bij ChristianAnswers.Net?

Moeten condooms verkrijgbaar zijn op Openbare Scholen?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English)

(brief)

Ik ben officieel aangesteld lid van de leerlingenraad op school en een van de grote issues is momenteel om een condoomautomaat te plaatsen voor leerlingen op school.

k ben geen voorstander van seks voor het huwelijk, maar ik weet, dat vele medeleerlingen daar anders over denken. (Ik zit op een Openbare School.)

Ik voel het als mijn verantwoordelijkheid te stemmen voor diegenen die ik vertegenwoordig, als het moet tegen mijn gevoelens in, voor datgene wat het beste voor mijn school is.

Help me alsjeblieft om de juiste beslissing te maken.

—Ann

High school students at locker. Photo copyrighted.

Je worstelt met een van de grootste morele issues voorteenagers in deze tijd. Ik geloof ook, Ann, dat God jou op die plaats in de leerlingenraad heeft gezet om in de allereerste plaats een woordvoerder voor Hem te zijn. En dit is waar alles om draait: Gods advies is altijd het beste voor jou en de school, maar dat is niet altijd populair. Dus moet je jezelf de moeilijke vraag stellen: Wat wil ik zijn? Populair bij God of populair bij mensen?”Ik hoop dat jouw besluit hetzelfde zal zijn als wat Petrus en de andere apostelen moesten nemen toen ze zeiden in Handelingen 5:29:

“We moeten God meer gehoorzamen dan mensen!”

Je spreekt erover dat je een morele maar realistische opinie wilt hebben. Gods morele advies over seks is realistisch. In Psalm 18:30 lezen we:

Gods weg is volmaakt, het woord van de HEER is zuiver, een schild is hij voor allen die bij hem schuilen.

Wat betreft het gebruik van condooms in het algemeen, Ann, kun je stellen dat er een rare mythe rondgaat onder studenten. Die mythe vertelt ons dat onthouding de beste manier is om ziekten te voorkomen, ongewenste zwangerschappen en emotionele pijn, maar dat het niet reëel is om van jongeren te vragen dat ze wachten met seks tot het huwelijk. Die mythe heeft als kreet: ga er verantwoordelijk mee om, gebruik condooms.

Wat een grap! En wat degraderend voor teenagers zoals jij, Ann. Die leugen zegt dat de Amerikaanse teenager niet de wilskracht op kan brengen om nee te zeggen tegen het misbruiken van seks.

Maar God maakt geen grapjes. Hij stelt duidelijk in zijn woord dat iemand onverantwoordelijk is en zondigt tegen hem als iemand van ons seks heeft buiten het huwelijk, met of zonder condoom!

Deze uitspraak houdt in dat de problemen met seks door Amerikaanse teenagers verhuld kunnen worden door een dun stukje rubber. Wat een wrede wijdverbreide leugen. Daarom, Ann, geloof ik werkelijk dat als je meegaat met de massa je bezig bent de leugen te promoten, namelijk dat seks voor het huwelijk met een condoom verantwoord is en oké.

Het is niet oké en zal het nooit zijn. De boodschap die jouw Leerlingenraad moet horen is dat seks voor het huwelijk behoorlijk schade kan toebrengen aan je leven… en zelfs tot de dood kan leiden. Er is geen safe seks buiten het huwelijk.

Ann, ik zou het toejuichen als je – en ik geloof zeker dat je het kan – op de bres zou gaan staan en je stem namens God zou laten horen in een goddeloze wereld. Denk aan het vers in Ezechiël, waar God zocht naar iemand die voor hem in de bres zou willen staan.

“Ik heb gezocht naar iemand die een muur om de stad kon bouwen, die voor het land in de bres wilde springen opdat het niet zou worden vernietigd – maar zo iemand heb ik niet gevonden.” (Ezechiël 22:30).

Ann, ik hoop dat God jou zal vinden terwijl je op de bres staat.

[ Als deze informatie jou van dienst is geweest wil je dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te houden voor jou en jouw gezin. Donaties zijn aftrekbaar van de belasting. ]

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Teen Qs™—Christian Answers for teenagers Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY