Wat is nieuw bij ChristianAnswers.Net?

Hoe kun je weten wanneer je de ‘juiste persoon’ hebt gevonden die God voor jou apart heeft gezet om mee te trouwen?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English)

Couple in love. Photo copyrightedAltijd als we willen weten wat Gods wil is voor ons leven, kunnen we grofweg naar drie criteria kijken, of zo je wilt drie stoplichten, die op groen moeten staan. Deze groene lichten zijn ook goed te gebruiken bij het vinden van de ware Jacob, of de vrouw die Hij voor jou bestemd heeft.

  1. A Breng tijd met God alleen door, lees de bijbel en bidt ervoor. (Psalm 119:105; Jacobus 1:5-8). Als datgene waarover je Gods wil wilt leren kennen indruist tegen het Woord van God, moet je het niet doen. Deze twee lichten moeten allebei op groen staan, dat is nodig om de communicatielijnen open te houden tussen God en ons. Als we Gods wil doen, dan komt er een vrede over ons, die we gewoon weg niet begrijpen. (Filippenzen 4:6-7).
  2. Andere volwassen Christenen (Spreuken 12:15). We kunnen leiding en wijsheid zoeken bij Christenen die we respecteren. Op je zoektocht naar de ware Jacob, moet je andere mensen betrekken bij de besluitvorming. Al denk je dat je er niks aan hebt, ze kunnen toch voor je bidden. Zoek het advies van godvrezende mensen, vooral je ouders.
  3. Omstandigheden. We kunnen niet alleen maar op de omstandigheden afgaan, net zo min als we alleen maar op onze gevoelens kunnen afgaan bij het bepalen van Gods wil. Toch zijn er tijden dat Gods ons zijn wil toont in de omstandigheden. Echter, dit moet je meer zien als een bevestiging van Gods wil, dan als een openbaring ervan. Heel vaak komen die dingen samen. Dan staan er drie lichten op groen. Dit wil niet automatisch zeggen dat het Gods wil is, maar je moet het zorgvuldig meewegen. (Genesis 24:14-21).

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

[ Als deze informatie jou van dienst is geweest wil je dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om de kosten te betalen om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te houden voor jou en je gezin. Donaties zijn aftrekbaar van de belasting. ]

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van Answers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Teen Qs™—Christian Answers for teenagersGo to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY