Mit gondol Isten a „misszionárius randevúról”?

Lásd ezt az oldalt: angol nyelv (english), holland, svéd

„Találkoztam egy fiúval, aki nagyon tetszik. Másnap kiderült, hogy Jehova Tanúja. Tudom, hogy talán rossz, hogy találkozok vele, de arra gondoltam, talán én megváltoztathatnám a vallását. Félek, hogy ha nem teszem, a pokolra jut. Tudna segíteni?” —Summer


Young couple. Photo copyrighted.

Tudom, milyen izgalmas valaki olyannal találkozni, aki valóban tetszik.

Te viszont a párválasztás régi csapdájával állsz szemben: Tetszik neked, és szeretnél járni vele, de egyúttal tudod, hogy Isten mit vár tõled. A két dolgot viszont nem lehet összeegyeztetni.

Nem érzem úgy, hogy túl sok idõt kellene töltenem azzal, hogy emlékeztetlek arra, mit mond Isten a keresztényeknek nem keresztényekkel való együttjárásáról. Isten tudja, hogy ez nagyon kockázatos, ezért megtiltotta.

„Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?” —2Korinthus 6,14

Ha tudod valakirõl, hogy nem keresztény, akkor ne randevúzz vele. úgy látom, ebben egyetértünk. Te viszont a fiú Istennel való kapcsolata miatt aggódsz. Ez nagyon tiszteletreméltó dolog.

Azonban óvatosnak kell lenned, nehogy azért akarj járni evvel a fiúval, hogy Krisztushoz vezesd. Ez szinte soha sem sikerül. Ezenkívül Isten sem kért meg erre.

A következõt tanácsolom: Elõször is vegyél magad mellé egyet vagy kettõt a legközelibb keresztény barátaid közül és kezdjetek el imádkozni ezért a fiúért. Csak Isten változtathatja meg a szívét, ezért kérjétek Istent erre.

Másodszor beszélj a lelkipásztoroddal vagy más keresztény felnõttel, lehetõleg férfival, és kérd meg, hogy beszéljen a fiúval és tegyen bizonyságot neki. Kérd meg, hogy beszéljen neki Istennel való kapcsolatáról.

Végül pedig továbbra is keresd Isten akaratát. Ne próbáld kierõszakolni a kapcsolatot ezzel a fiúval. Isten sok fájdalomtól és bánattól óvhat meg. Elképzelhetõ, hogy egy nap ez a fiú keresztény lesz és ketten egy csodálatos kapcsolatot kezdhettek.

Csak Isten tudja. Azt se felejtsd, hogy Isten szeretné megadni a szívünk kérését.

„De keressétek elõször az õ országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” —Máté 6,33

Ezért Summer bízz Istenben. Légy Hozzá hûséges. Ha pedig miután keresztény lesz a fiú, és kiderül, hogy mégsem õ az, akkor én gondolom, hogy Isten egy megfelelõbb valakit ad számodra.

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt„Használat és Szerzõi jogok” oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/hungarian

Go to index page Teen Qs™—Christian Answers for teenagers Is Jesus Christ the answer to your questions? Christian Answers EffectiveEvangelism™ site - Learn how to be more effective in sharing the Gospel