What’s NEW at ChristianAnswers.Net?

Vad tycker Gud om att bli ihop med någon för att försöka få honom/henne att bli kristen?

See this page in: engelska (english), holländska, ungersk

(Brev)

Jag träffade den här killen som jag verkligen gillade. Nyligen fick jag reda på att han är en Jehovas Vittne. Jag vet att det antagligen vore fel av mig att träffa honom, men jag undrade om det inte fanns en möjlighet att jag kunde få honom att byta religion. Jag är rädd för att han kommer att hamna i helvetet annars. Kan du hjälpa mig?

—Summer

I vet hur spännande det kan vara att träffa någon som man verkligen tycker om. Det är en speciell underbar känsla i den typen av attraktion.

Men du står vid ett klassiskt dilemma. Du gillar honom och skulle vilja gå ut med honom, men du vet vad Gud vill att du ska göra. Och era viljor är inte de samma.

Och det låter inte som om jag behöver spendera mycket tid med att påminna dig om vad Gud säger om kristna som går ut med ickekristna. Gud vet att det är riskabelt, och han säger åt oss att låta bli det.

"Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?" (2 Kor. 6:14).

Om du vet att någon inte är kristen, så bör du inte gå ut på en träff med honom. Du vet redan det, men du är bekymrad angående denna killes relation med Gud. Och jag vill berömma dig för att du bryr dig så mycket.

Men du måste vara försiktig med frestelsen du känner för att bli ihop med den här killen så att du kan leda honom till Kristus. Att bli ihop med någon för att den ska bli kristen fungerar sällan. Och Gud begär det inte heller av dig.

Så här är vad jag föreslår att du gör. Först, samlas med en eller två nära kristna kompisar och börja be för killen. Bara Gud kan ändra hans hjärta. Be honom att göra det.

För det andra, tala med din ungdomspastor eller någon annan vuxen kristen, helst en man, och be honom att börja vittna för den här killen. Be honom att tala med honom angående hans relation med Herren.

Slutligen, fortsätt att först söka Guds vilja. Tvinga inte en relation på den här killen. Gud kanske besparar dig en massa hjärtevärk och smärta. Eller kanske en dag blir den här killen en kristen, och ni två kan påbörja en underbar relation.

Bara Gud vet. Men kom också ihåg, att Gud vill ge dig det ditt hjärta begär.

"Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också" (Matt. 6:33).

Så lita på Gud. Var trofast mot honom. Och om det inte är den här killen, efter det att han ger sitt liv till Herren, misstänker jag att Gud har något ännu mer spännande i beredskap för dig.

Översättare: Oskar Källner

Författare: Dawson McAllister från Dawson McAllister Live!

Copyright © Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - förutom som det föreskrivs på “Usage and Copyright” sidan som ger ChristianAnswers.Net användare generösa rättigheter för att använda denna sida hemma, vid personligt vittnande, i kyrkan och skolan.

Dawson's bok, Please Don't Tell My Parents.

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/swedish
Christian Answers Network
PO Box 1167
Marysville WA 98270-1167
USA

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY