Parched Earth. Illustration copyrighted.
Do you know…
  • Er jeg god nok til at komme i himmelen? Svar

  • Hvorfor tillader Gud uskyldige mennesker at lide? Svar (på engelsk)

Se denne side på: Engelsk (english)

Mennesket valgte at gøre oprør.

Ved at ønske at leve i henhold til hvad han selv mente var korrekt, valgte mennesket ikke at adlyde Gud.

Menneskets valg resulterede i faldet (syndefaldet). Kort sagt, betyder “synd” ulydighed imod Gud. Han er skaberen og man burde adlyde og ære Ham. Endnu mere vigtigt, Gud er i sig selv målestok for hvad der er retfærdigt. Synd betyder åndeligt adskillelse fra Gud og fysisk død. Adskillelse opstår fordi Gud er perfekt og ren. Han kan ikke tillade synd og Hans retfærdighedssans kan ikke tillade synd at være ustraffet.

Som et resultat af syndefaldet, blev selve verdenen også forbandet og død indtræf. Selve jorden blev mindre frugtbar og mad blev vanskeligere at producere. Mennesket blev nødt til at arbejde hårdere for at høste mindre. Menneskeheden ville også opdage den effekt synd har på forhold til andre, det fører til ondskab, mord, lyst og skaber ubalance i familierne.

Menneskeheden fortsatte med at synde, og leve i ulydighed mod Gud, skaberen. Det er derfor verdenen er fyldt med lidelse den dag i dag. Mennesket måtte tage ansvar for ødelæggelsen af Guds perfekte skabelse.

På grund af vores synder, kan mennesket ikke opleve Guds kærlighed og fællesskab med Ham, ligegyldigt hvor meget vi forsøger at nå Gud igennem gode gerninger, religiøse ritualer eller filosofi. “For alle har syndet og mangler Guds herlighed” (Romerne 3:23)