Bellybutton. Copyrighted. Licensed.

Hadden Adam en Eva navels?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Indonesisch
Illustration copyrighted.
Navels zijn littekens die achterblijven op de plek waar een navelstreng je ooit aan je moeder verbond. Het snoer gaf je voedsel en zuurstof voordat je kon eten en ademen. Het brak af nadat je geboren was en liet een schattig klein litteken achter, een navel genaamd.

Had Adam een navel? Ik denk dat we kunnen zeggen: “Nee, Adam had er geen en Eva ook niet.”

Waarom? Omdat je navel het teken is dat je aan je moeder hebt vastgezeten. Je was afhankelijk van die navelstreng, want daardoor kwam de voeding van je moeder tot je toen je je binnen in haar buik zat.

Maar onze eerste ouders, Adam and Eva, zijn niet op die manier ontstaan. Ik denk nooit dat God de verkeerde indruk heeft gewekt door hen een navel te geven, alsof ze in een moederbuik hadden gezeten.

Girl with belly-button showing. Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Toen God Adam en Eva als volwassenen maakte, waren ze laten we zeggen om te zien misschien wel een jaar of dertig. Maar God zou vast geen suggestie van een onecht verleden hebben willen of moeten formeren, net zomin als groeiringen in de volwassen bomen. Die ringen kwamen vanzelf wel in de uitzaaiingen als gevolg van processen die in gang gezet werden.

En bovendien zou dit een geweldig getuigenis zijn voor Gods creativiteit. Ken Ham zei het eens zo: Het ontbreken van een navel bij Adam en Eva zou een van de grootste toeristische attracties worden in de wereld voor de zondvloed, wanneer de kleinkinderen en de achterkleinkinderen hen zouden bezoeken en vragen: “Waarom hebt u geen navel?” En ze konden telkens en telkens weer vertellen, aan generatie na generatie, hoe God hen speciaal gemaakt had, in een keer door bovennatuurlijke handelen en dat God hen ook nog ontworpen had om zich te vermenigvuldigen en de aarde te vervullen met mensen die net als zij voortdurend deel hadden aan Gods zorg voor zijn schepping.

“…Toen maakte God, de Heer, de mens. Hij vormde hem uit stof, uit aarde… Toen liet God, de Heer, de mens in een diepe slaap vallen, en terwijl de mens sliep nam hij een van zijn ribben weg: hij vulde die plaats weer met vlees; Uit de rib die hij bij de mens had weggenomen, bouwde God, de Heer, een vrouw en hij bracht haar bij de mens.” —Genesis 2:7, 21-22

Click to learn about ADAM, the first man Waar leek Adam, de eerste mens eigenlijk op? Lees meer unieke en fascinerende feiten over de mens, van wie we allemaal afstammen!

Vertaling: Josine

Auteur: Dr. Gary Parker, Answers in Genesis.

Copyright © 1996, 1999, Answers in Genesis, Alle rechten voorbehouden - behalve zoals vermeld op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verlenen om deze bladzijden te gebruiken thuis, bij hun persoonlijke getuigenis, in kerken en scholen.

Associates for Biblical Research