Hoe respecteer ik de wensen van mijn niet christelijke ouders terwijl ik toch Gods wil volg.

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Hongaars, Spaans, Zweeds

(Brief)

Mijn ouders zijn niet christelijk. Mijn moeder keurt niet alleen christendom af, maar ik mag ook niets te maken hebben met de kerk en mijn christelijke vrienden.

Ik wil datgene doen wat het beste is voor mijn relatie met God. Maar ik kan dan niet mijn ouders eren, toch? Ik bid elke dag voor ze, maar zullen zij naar de hemel gaan?

Bovendien vind ik het moeilijk om overeind te blijven als mijn moeder met argumenten aan komt zetten over hoe slecht het christendom wel is. Ik wil niet in discussie gaan met haar. Ik hou van haar, maar ik houd het allermeest van God, ik kan hier niet goed mee omgaan.

Wil je me alsjeblieft helpen om erachter te komen wat ik het beste kan doen.
—Angie

Family. Photo copyrighted.Ik leef met je mee Angie. Echt waar. Misschien is het wel het allermoeilijkste wat er is om thuis een christelijk leven te leven als de rest van het gezin niet christenen zijn.

Maar denk er wel aan, dat, ondanks dat het erg moeilijk is, Jezus ons al zei dat dit kon gebeuren. Kijk naar Matt. 10:35,36 waar Jezus zei:

‘Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader, tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; de vijanden van de mensen zijn hun eigen huisgenoten!’

Dat zijn harde woorden, maar Jezus wil ons doen begrijpen, dat het christelijk leven niet altijd makkelijk is.

En een reden waarom het altijd moeilijk zal blijven, is dat we als christen zijn omringd door ongeredde mensen die in duisternis leven. Daarom is je moeder zo kwaad op je. Zij wandelt in de duisternis, maar jij ben als een licht in de wereld. Niet christenen, zoals je moeder, zullen altijd reageren op het licht.

Dus, ja je hebt een dilemma. Je begrijpt, dat Efeze 6 je beveelt om je ouders te eren en te gehoorzamen. Zij zijn jouw autoriteit.

Maar als christen heb je een hogere autoriteit boven je dan je ouders, dat heb je al begrepen. Die autoriteit is God. En je moet je ouders gehoorzamen tenzij ze je bevelen om iets te doen, dat duidelijk tegen God ingaat, zoals stelen, liegen of niet God aanbidden. Wanneer dat gebeurt, moet je op dat punt je ouders ongehoorzaam zijn om God te gehoorzamen.

Angie, ik zou daar nog aan toe willen voegen, dat wat we je net schreven niet inhoudt dat je rebels moet worden. Blijf liefdevol. Zeg hen dat je hen niet ongehoorzaam wilt zijn, maar dat er over sommige terreinen van je leven niet te onderhandelen valt. En dat houdt in dat je tijd moet hebben om de bijbel te lezen, tijd moet hebben om door te brengen met christelijke vrienden en tijd om God in de kerk te aanbidden. Vraag je ouders om die wensen van jou te willen respecteren.

Ik vind het erg ontroerend, Angie, dat je voor je ouders bidt. God verhoort je gebeden en ik hoop en bid voor je, dat ook je ouders eens hun leven aan Jezus Christus zullen geven. Maar jij kunt die beslissing voor hen niet nemen. Dat moeten ze zelf doen. Als ze dat niet doen zullen ze niet naar de hemel gaan. Dat stelt God heel duidelijk in zijn woord als hij ons zegt, dat ‘wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.’ (Joh. 3:18).

En je hebt gelijk als je met je moeder niet in discussie wilt gaan over het christendom. Heb haar gewoon lief. Toon haar het christelijke leven met je daden. Leef haar het christelijke leven voor. En dat, meer dan iets anders, kan haar hart zacht maken.

[ Als deze informatie je van dienst is geweest, wil je dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te houden voor jou en je gezin. Donaties zijn aftrekbaar van de belasting. ]

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Teen Qs™—Christian Answers for teenagers Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY