Vad är nytt på ChristianAnswers.Net?

Hur respekterar jag mina ickekristna föräldrars vilja samtidigt som jag följer Guds vilja?


See this page in: engelska (english), holländska, ungersk, spanska

(Brev)

Mina föräldrar är inte kristna. Min mor tycker inte bara illa om kristendomen, utan ogillar också att jag har något som helst att göra med kyrkan eller med mina närmsta vänner som är kristna.

Jag vill göra det som är bäst i min relation med Gud. Men jag kan inte hedra mina föräldrar då, kan jag? Jag ber för dem dagligen, men kommer de att komma till himlen?

Dessutom finner jag det svårt att vara stark då min mor försöker bevisa för mig hur fel kristendomen är. Jag vill inte gräla med henne. Jag älskar henne, men jag älskar Gud först, och jag vet inte hur jag ska behandla henne.

Snälla, hjälp mig att besluta mig för vad jag ska göra.

—Angie

Family. Photo copyrighted.

Jag lider med dig Angie. Verkligen. Det kanske absolut svåraste man kan göra är att leva det kristna livet hemma då resten av familjen inte är kristna.

Men kom ihåg att även om det är mycket svårt, sa Jesus oss att det skulle ske. Titta på Matt 10:35,36 där Jesus säger,

“Jag har kommit för att skilja en son från sin far, en dotter från sin mor och en sonhustru från sin svärmor, och en man får sina egna till fiender.”

Detta är tuffa ord, men Jesus ville att vi skulle förstå att det kristna livet inte alltid är enkelt.

Och en orsak till varför det är svårt är att kristna är omgivna av ofrälsta människor som vandrar i mörkret. Det är därför din mor är så arg på dig. Hon vandrar i mörker, medan du är ett ljus för världen. Icke-kristna, som din mor, kommer alltid att reagera på ljuset.

Så, du har ett dilemma. Du förstår att Efesierbrevet 6 beordrar dig att lyda, och hedra dina föräldrar. De har auktoritet över dig.

Men som kristen, vet du att du har en högre auktoritet än dina föräldrar. Det är Gud. Och du ska lyda dina föräldrar såvitt de inte beordrar dig att göra något som helt klart är mot Guds vilja, som att stjäla, ljuga eller att inte lovprisa och tillbe Gud. Om och när det händer bör du välja att inte lyda dina föräldrar för att istället kunna lyda Gud.

Angie, jag vill att du förklarar detta för dina föräldrar. Men gör det inte på ett upproriskt sätt. Gör det i kärlek. Berätta för dem att du vill lyda dem. Men att vissa områden av ditt liv inte är förhandlingsbara. Dessa områden inkluderar, tid för att läsa Bibeln, tid med dina kristna vänner, och tid för att tillbe Gud i kyrkan. Be dina föräldrar att respektera dina önskningar på dessa områden.

Jag blir rörd över att du ber så för dina föräldrar. Gud hör dina böner, och jag hoppas och ber med dig, att dina föräldrar ska ge sina liv till Jesus Kristus. men du kan inte göra det beslutet för dem. De måste göra det själva. Om de inte gör det, så kommer de ej till himlen. Gud gör det väldigt klart i sitt ord då han säger oss att “den som inte tror är redan dömd” (Joh 3:18).

Och du har helt rätt då du säger att du inte vill gräla med din mor angånde kristendomen. Bara älska henne. Visa henne det kristna livet i dina handlingar. Lev det kristna livet framför henne varje dag. Det, snarare än något du någonsin skulle kunna säga, kan mjuka upp hennes hjärta.

Översättare: Oskar Källner

Författare: Dawson McAllister från Dawson McAllister Live!

Copyright © Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - förutom som det föreskrivs på “Usage and Copyright” sidan som ger ChristianAnswers.Net användare generösa rättigheter för att använda denna sida hemma, vid personligt vittnande, i kyrkan och skolan.

Dawson's bok, Please Don't Tell My Parents .

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/swedish
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY