Family. Photo copyrighted.
Mi újság?

Hogyan engedelmeskedhetek egyszerre a nem keresztény szüleimnek és Istennek?

Lásd ezt az oldalt: angol nyelv (English), holland, spanyol, Svéd

(egy levélbõl)

A szüleim nem keresztények. Az édesanyám nem csak a kereszténységet, de engem is elítél azért, mert közöm van a kereszténységhez és a legközelebbi barátaim is keresztények.

Azt szeretném tenni, ami Istennel való kapcsolatom szempontjából a legjobb, így viszont nem tarthatom tiszteletben a szüleim akaratát, nem igaz? Minden nap imádkozom értük, de vajon be fognak jutni a mennybe?

Az is nehéz, hogy erõs legyek, mikor édesanyám azt bizonygatja, milyen rossz is a kereszténység. Nem akarok vitatkozni vele. Szeretem, de Istent szeretem elsõsorban. Nem tudom, hogyan viselkedjek vele.

Kérem, segítsen dönteni, hogy mit tegyek!
     —Angie

Együttérzek veled, Angie, tényleg. Talán az egyik legnehezebb dolog úgy élni otthon a keresztény életet, hogy a többi családtag nem keresztény.

Ne felejtsd, hogy bár tényleg nehéz, de Jézus ezt elõre megmondta. Nézd meg a Máté 10,35-36-ot, ahol Jézus azt mondja: "Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe."

Ezek kemény szavak, de Jézus szerette volna megértetni velünk, hogy a keresztény élet nem lesz mindig könnyû.

Az egyik ok, amiért nehéz, az az, hogy elveszett emberekkel vagyunk körülvéve, akik sötétségben járnak. Ezért mérges rád az édesanyád. õ sötétségben jár, te viszont világosság vagy a világban. A nem keresztényekre, édesanyádra is, mindig hatással van a fény.

Szóval egy dilemmában vagy és látod, hogy az Efézus 6 azt mondja, engedelmeskedj a szüleidnek; õk az uraid.

Keresztényként viszont azt is láthatod, hogy a szüleidnél magasabb fennhatóság alatt álsz. Ez pedig Isten. Mindaddig engedelmeskedned kell a szüleidnek, amig nem utasítanak téged Isten elleni nyilvánvaló engedetlenségre, pl. lopásra, hazugságra vagy Isten iránti tiszteletlenségre. Amikor ez megtörténik, onnantól nem a szüleidnek, hanem Istennek kell engedelmeskedned.

Angie, szeretném, ha elmagyaráznád a szüleidnek, amirõl beszélgettünk. Ne lázadozva, hanem szeretettel. Mondd el nekik, hogy nem szeretnél engedetlen lenni velük, de mondd el azt is, hogy néhány terület az életedben Istené, és ezekbõl nem engedhetsz. Ilyen például a Bibliaolvasásra szánt idõ, a keresztény barátaiddal töltött idõ és Isten imádatával a templomban töltött idõ. Kérd meg a szüleidet, hogy tartsák tiszteletben az elhatározásodat ezekkel a dolgokkal kapcsolaban.

Nagyon megható volt számomra, hogy imádkozol a szüleidért. Isten hallja az imáidat. én is imádkozom veled, és remélem, hogy a szüleid is Jézusnak adják az életüket. Te nem hozhatod meg ezt a döntést helyettük, nekik kell meghozniuk. Ha ezt nem teszik meg, nem jutnak a mennybe. Isten ezt nagyon világosan elmondta igéjében: "aki pedig nem hisz [Jézusban], már ítélet alatt van" (János 3,18).

Helyesen teszed, hogy nem akarsz vitatkozni édesanyáddal a kereszténységrõl. Csak szeresd. Mutasd be a keresztény életet a tetteiddel, élj elõtte keresztényként minden nap. Ez jobban meg tudja fogni a szívét, mint bármi, amit mondasz.

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt "Használat és Szerzõi jogok" oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Dawson's great book, Please Don't Tell My Parents.

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/hungarian
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HONLAP and TARTALOMJEGYZÉK