Wat is nieuw bij ChristianAnswers.Net?

Ik heb net ontdekt dat ik zwanger ben en ik ben niet getrouwd. Wat moet ik doen?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Hongaars, Zweeds

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Als ik lesgeef over het onderwerp van afspraakjes en seks dan gebruik ik graag de zin: “Als je met instrumenten speelt, krijg je muziek.” Seksueel gesproken, spelen veel teenagers met instrumenten, maar de muziek die ze krijgen is de blues. Het is een treurig, verdrietig lied dat de meesten van hen liever niet willen horen. De statistieken spreken voor zichzelf.

  • Meer dan een miljoen teenagers zullen dit jaar zwanger worden; dat is een gemiddelde van ruwweg gesproken drieduizend per dag.

  • Een op elke negen vrouwelijke teenagers zullen dit jaar zwanger worden.

  • Bijna 50 procent van deze meisjes zullen hun zwangerschap beëindigen door abortus.

Dit is een van de naarste gevoelens die een teenager kan meemaken – de angst die je bij je draagt dat je in verwachting bent of dat je iemand in verwachting hebt gemaakt. Het is vreselijk, want er is geen goedkope manier om ervan af te komen. Er zijn nogal wat fouten die studenten maken met weinig consequenties, maar zwangerschap hakt erin.

Ik ben ervan overtuigd dat, behalve seksueel misbruik, er niets is wat een raadgever van de jeugd meer frustreert, dan als hij te horen krijgt over ongewenste zwangerschap. Er is maar weinig dat een raadgever, vriend of ouder kan doen om de pijn te verzachten. Echter, een verkeerd besluit wordt niet goedgemaakt met nog een verkeerd besluit. In dit antwoord van ChristianAnswers.Net zul je een brief zien van een meisje Ginger, die zich er pijnlijk van bewust is dat ze een misstap heeft begaan. Haar grootste verlangen is om dat onder ogen te zien en het weer goed te maken. Zoals je zult zien, ben ik pijnlijk eerlijk met haar, maar ik doe mijn best haar niet te veroordelen.

(Brief)

Ik weet zelfs niet waar ik moet beginnen. Weet je, mijn ouders gingen een tijd geleden uit elkaar – beiden zijn weer hertrouwd. Mijn natuurlijke vader heeft nooit voor me gezorgd. Mijn stiefmoeder en ik haten elkaar. Mijn natuurlijke moeder en ik hebben veel gepraat en mijn stiefvader zegt alleen maar wat als hij naar me wil schreeuwen.

Wel, ik kreeg verkering met een jongen, waarvan ik dacht dat hij net zoveel van mij hield als ik van hem. Wel, ik raakte in verwachting en de liefde was over. Hij was in geen velden of wegen te bekennen. Ik zei het tegen mijn natuurlijke vader en alles wat hij zei was: “dan moet je bij de vader zijn, niet bij mij.” Het nieuws was een schok voor mijn stiefmoeder en ze zei: “Je moet de gevolgen van je daden zelf dragen.” Mijn stiefvader wilde wekenlang niet met me praten en tenslotte zei hij: “Ik zal het adopteren”. Mijn natuurlijke moeder antwoordde met: ‘Ik maak een afspraak met de dokter, we zullen het probleem oplossen voordat de halve stad het te horen krijgt.”

Ik wou geen abortus ondergaan en nu vertellen mensen mij hoe stom en laaggezonken ik wel was. Mijn directeur op school vindt dat ik van school moet want het is geen gezicht als een meisje zwanger op school zit. Zou ik er beter aan doen om het kind toch maar te laten aborteren? Wel, mijn problemen zijn nog maar net begonnen. Ik ga een kind krijgen, de vader kijkt niet meer naar me om en mijn ouders willen me niet helpen, tenzij ik papieren teken dat ze de baby adopteren.

Ik wou juist een overdosis slikken als iedereen naar bed was, zodat niemand me naar het ziekenhuis zou kunnen brengen toen ik toevallig uw tv-uitzending aanzette “Too young to Die”. Het was niet gepland. Eigenlijk was het de avond die ik had gepland om een overdosis te nemen – zoals u merkt heb ik het niet gedaan. Maar nu moet ik aan mijn problemen werken—niet ervoor weglopen. Maar ik heb een belangrijk probleem in het vooruitzicht, deze baby. Ik kan hem niet onderhouden, maar, ik wil hem ook niet opgeven. Ik kan niet op de vader rekenen – hij is te onstabiel. Ik denk dat ik toch maar die papieren moet tekenen en daarmee moet leven.

Ik schrijf U even om u te bedanken voor die uitzending. Niet alleen ben ik daardoor gaan nadenken over mijn leven, maar ook over het leven van mijn kind. Ik gaf mijzelf een nieuwe kans en mijn baby een kans om te ervaren dat het leven zijn ups en downs heeft—de ups moeten nog komen.
—Ginger

Dank je dat je de tijd hebt genomen om me te schrijven, Ginger. Je hebt beslist serieuze problemen. Om in verwachting te raken buiten het huwelijk om dat geeft veel complicaties en die moet je het hoofd bieden. Je staat voor een aantal erg moeilijke beslissingen.

Terwijl je daarmee bezig bent, wil ik dat je deze uitspraak voor jezelf repeteert:

Als ik één keer een fout heb gemaakt, wil dat niet zeggen, dat ik nog meer fouten erbovenop moet maken.

Je hebt al een paar ongelooflijk moeilijke keuzes gemaakt. En gebaseerd op wat je me in je brief schreef, zijn het goede keuzes. Ik kan beginnen met je te zeggen dat ik heel trots op je ben, dat je het zo opvat.

Bij voorbeeld, je hebt niet de afgrijselijke vergissing begaan om zelfmoord te plegen. Zelfmoord is nooit de juiste keus. Het is altijd fout. Ik hoop dat je inziet, dat God je liet zien hoeveel Hij van je houdt toen Hij je ertoe leidde naar onze tv-uitzending te kijken, “Too young to Die”. Hij heeft je ervan weerhouden om jezelf te doden omdat Hij wist, dat je met zijn hulp je problemen het hoofd kunt bieden.

Natuurlijk, jezelf doden hield ook in je baby doden. Dat zou een dubbele ramp geweest zijn. God wist, dat satan niets liever wilde dat jullie beiden te vernietigen in één klap. En Jezus waarschuwt ons voor de vernielzucht van de satan.

Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
Johannes 10:10

De bijbel noemt satan een dief. Hij wil iets van je afnemen dat hem niet toebehoort—de levens van jou en je kind. Hij weet hoe bijzonder je bent voor God. Echter Gods gift voor jou was Jezus Christus. Hij houdt van je en wil dat jullie beiden, jij en je kind een leven krijgen dat vol is van betekenis, liefde en doel. Aldus heeft Hij twee dingen voor je gedaan. Hij is erin gesprongen, heeft je behoed voor het doden van jezelf en Hij biedt je een waardevol leven aan.

Je had nog een vreselijke fout kunnen maken, als je naar je natuurlijke moeder had geluisterd om een abortus te laten plegen. Je was zo verstandig om te begrijpen dat een abortus misschien wel sommige problemen “oploste”, zoals tijdelijke hinder, maar dat je er veel en veel meer problemen bij kreeg. God haat abortus. Diep van binnen heb je goed aangevoeld dat dit gewoon moord is op een onschuldig kind. Het kind kon er niets aan doen dat je in verwachting raakte. Om een onschuldig kind te doden omdat de moeder een verkeerde keuze heeft gemaakt is een nog slechtere keuze.

Ik ben erg trots op je. Zelfs ofschoon ze je onder druk zetten om een abortus te laten plegen, heb je toch de juiste keuze gemaakt.

Je keuze moet altijd de Heer behagen. In Psalm 139, leert de bijbel duidelijk dat Hij actief betrokken is bij het scheppen van een persoon zelfs voor zijn geboorte.

U was het die mijn nieren vormde,
die mij weefde in de buik van mijn moeder.

Ik loof u voor het ontzaglijke wonder van mijn bestaan,
Toen ik in het verborgene gemaakt werd,
kunstig geweven in de schoot van de aarde,
Was mijn wezen voor u geen geheim .
Uw ogen zagen mijn vormeloos begin.
Alles werd in uw boekrol opgetekend,
Aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één.
Psalm 139:13,15,16

Ginger, ik weet dat het zwaar is om een baby ter wereld te brengen als er zo weinig mensen je ondersteunen. Maar je moet op een paar punten bemoedigd worden.

Wees ervan overtuigd, dat je het goede hebt gedaan.

En daarbij komt nog, dat God alreeds goede plannen heeft voor jou en voor je baby. Hij houdt ervan om goede dingen voor ons te doen als we gehoorzaam zijn. De mensen die zeiden dat je stom was dat je geen abortus laat doen hebben ongelijk.

Ze laten alleen maar zien hoe verontrust, verward, zelfzuchtig en koud ze staan tegenover het leven en tegenover God.

Jij daarentegen hebt echt laten zien dat je het goede wil doen en dat je weet hoe goeie besluiten te nemen.

Een abortus zou jou ook emotioneel lelijk aangetast hebben. Je had altijd moeten leven met de gedachte dat je je eigen kind hebt laten vermoorden. Sommige mensen hebben hier echt jarenlang nachtmerries van. Dank God dat je niet voor abortus hebt gekozen als een snelle oplossing voor je problemen. Ze zult nooit hoeven te leven met die verschrikkelijke herinneringen zoals zij.

Ginger, het spijt me dat je jezelf in deze benarde positie hebt gebracht. Dat was duidelijk een grote fout. Maar nu moet je stoppen met daarover te piekeren. Je moet ook stoppen met zulk soort fouten te maken. Je bent al begonnen om verstandige beslissingen te nemen. Ik kon niet trotser op je zijn.

Zoals ik zeg tegen de jeugd van Amerika:

“Als je ooit in verwachting raakt buiten het huwelijk, dan is zelfmoord en abortus nooit een optie.”

Toen je in verwachting raakte was je bang, je voelde je niet geliefd en je werd gedwongen om verkeerde besluiten te nemen. Ondanks dat heb je nee gezegd tegen zelfmoord en abortus. Tot nu toe heb je het beste gemaakt van de situatie. De vraag is wat ga je nu verder doen?

De baby houden of niet

Je volgende besluit is of je de baby zult houden en hem zelf op gaat voeden of dat je hem aan een ander afstaat om dat te doen. Nadat ik je brief heb gelezen, ben ik er niet zeker van dat het houden van je kind een goed idee is. Ik kan vier redenen daarvoor aangeven.

  1. Je bent nog erg jong. Een kind opvoeden is een geweldige verantwoordelijkheid en het is niet gemakkelijk, zelfs al zou je ouder zijn dan je nu bent.

  2. Je hebt daarbij ook nog je eigen emotionele problemen te verwerken. Je bent nu eigenlijk al nauwelijks in staat om als een teenager te functioneren in een ernstig gebroken thuissituatie. Voeg daar nog eens aan toe de druk om het kind te moeten onderhouden en het groot te brengen, dan zou dat wel eens teveel voor je kunnen worden. Als je gestrest zou raken zou je het op je kind kunnen afreageren. Dat zou je weer schuldig laten voelen en dit zal alleen maar verdriet geven voor jullie beiden.

  3. Om een baby op te voeden op jouw leeftijd zou je een heleboel support moeten krijgen van je familie. Het is wel duidelijk dat de leden van jouw gezin je dat support niet geven.

  4. Je hebt gezegd dat de vader van het kind onstabiel is. Als hij onstabiel is zou hij zich op kunnen winden en jou en het kind allerlei problemen geven.

Je moet je best doen om je kind een goed thuis te geven om op te groeien.

Het valt niet mee voor mij om dit te zeggen en het is nog veel moeilijker voor jou om te horen, maar ik denk niet dat het eerlijk zou zijn voor jou en de baby om de baby te houden en zelf op te voeden.

Je tweede keus is om de baby door je stiefvader te laten opvoeden samen met je echte moeder. Je moet jezelf afvragen: “Wil ik echt dit kind?” Je echte moeder is degene die er bij je op aandrong om een abortus te laten plegen. Dat klinkt niet echt alsof ze echt de baby wil.

Je zei in je brief dat je stiefvader wekenlang niet tegen je wilde praten en daarna zei hij: “Ik zal het adopteren.” Het feit dat hij wekenlang niet tegen je wilde praten geeft al aan dat hij de baby eigenlijk alleen maar uit wanhoop wil adopteren, in plaats van uit liefde en toewijding.

Dat klinkt me niet in de oren alsof je stiefvader en je echte moeder echt dit kind willen. Naar mijn mening zijn je stiefvader en je echte moeder op dit moment niet in staat om te zorgen voor een gezonde, liefdevolle omgeving die je kind nodig heeft. En geloof me, jouw kind verdient een gezonde, liefdevolle omgeving.

Je beste keus is om de baby op te geven voor adoptie door een Christelijk stel. Er zijn duizenden Christelijke echtparen die om welke reden dan ook geen kinderen kunnen krijgen en wachten op de mogelijkheid om een kind te adopteren. Zij zullen je kind met liefde en zorg omringen en dat heeft het ook nodig en verdient het ook te krijgen.

Ik denk dat je zelf ook nog een keus moet maken. Je moet je chaotische thuis verlaten en naar een Christelijk huis voor ongetrouwde moeders gaan. Dit moet je spoedig doen. Er zijn veel van dit soort tehuizen die je willen opnemen. Zo’n tehuis kan jou de lichamelijke, emotionele en geestelijke steun geven in deze moeilijke tijd en ze kunnen een sterk Christelijk gezin zoeken om je kindje te adopteren.

Ik weet dat het erg moeilijk voor je zal zijn om je kind op te geven voor adoptie. Maar je hebt alreeds wat moeilijke besluiten genomen en je hebt het goed gedaan. Als je je kind opgeeft om op te laten voeden door een godvrezend gezin is een ultieme daad van liefde. Je beloning zal zijn dat je weet dat er veel van het kind zal worden gehouden en dat er goed voor gezorgd zal worden.

Ginger, het wordt tijd dat je verder gaat met je leven. Het was een wonder dat je op het juiste moment onze tv-special zag “Too young to die”. Het was een wonder, dat God je door die uitzending heeft bewaard voor zelfmoord. Maar ik denk ook dat het een wonder is dat je deze brief schreef en dat je op dit antwoord wacht. Ik weet dat alles nu donker lijkt, maar die duisternis gaat voorbij. God houdt van jou en je ongeboren kind. Hij wil jullie beiden een grote toekomst geven. Hij zei in Psalm 34:

De HEER hoort de kreten van de rechtvaardigen,
hij bevrijdt hen uit de nood,

gebroken mensen is de HEER nabij,
hij redt wie zwaar wordt getroffen.
Psalm 34:18,19

Ik zal ervoor bidden dat je beslissingen de juiste zullen zijn en dat ze jou en je baby en God respect zullen geven.

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Click here for Answers on Life Before Birth.Als je zwanger bent en twijfelt over de vraag of datgene wat binnen in je groeit al een menselijk wezen is, bezoek dan de mooie ChristianAnswers.Net ANSWERS ON LIFE BEFORE BIRTH home page. Daar vind je accurate, doordachte antwoorden (wetenschappelijk en medisch verantwoord) op vele moeilijke vragen met betrekking tot dit onderwerp en lijsten waardevolle bronnen voor hen die overwegen om abortus te laten plegen. Klik hier.

[ Als deze informatie je van dienst is geweest, wil je dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om te helpen de kosten te betalen om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te houden voor jou en je gezin! ]

Copyright © 1998, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Teen Qs™—Christian Answers for teenagersGo to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY