Mi újság?

Ha Isten mindig megbocsát, ha kérem, miért érzem még mindig bûnösnek magam?

Lásd ezt az oldalt: angol nyelv (English), holland, német, indonéz, Portugál, spanyol

(egy levélbõl)

Nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. Négy éve tértem meg, és azóta próbálok keresztény életet élni. Sokat botladoztam, de mindig bocsánatot kértem Istentõl, s így az örömöm visszatért, mert tudtam, hogy õ megbocsát.

Mostanában viszont úgy tûnik, hogy állandóan bûnösnek érzem magam a régi dolgaim miatt. Már olyan dolgok miatt is kezdek bûntudatot érezni, amiket nem is biztos, hogy elkövettem. Kértem Istent, bocsásson meg, ha valami rosszat követtem el, de még mindig bûntudatom van. Szeretném újra érezni azt az örömet, ami megtérésemkor volt bennem. Miért van ilyen erõs bûntudatom?

    Jennifer

Jennifer! Nagyon õszinte voltál ebben a nehéz helyzetben. én több ezer diákkal beszéltem már, és tudom, hogy sokan ugyanúgy éreznek, ahogy te. Most a te õszinteséged nekik is segíthet.

Azt jól érzed, hogy mi a bûntudat, de szerintem nem igazán értetted meg, milyen nagy Isten bûnbocsánata. Szeretném, ha világosan látnád, hogy amikor elfogadtad Jézus Krisztust Megváltódnak, Isten azt ígérte neked, hogy bármi rosszat is fogsz tenni, õ mindig meg fog bocsátani.

Ne azért hidd el ezt, mert én mondom. Inkább figyeld meg, mint mond Isten Igéje az 1 János 1,7-ben: "Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan õ maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak az õ Fiának vére megtisztít minket minden bûntõl."

Ez azt jelenti, hogy miközben keresztény életet próbálunk élni (te is ezt teszed), Isten folyamatosan megtisztít minket. Isten ezt Jézus vérén keresztül teszi. Ez a vér mentett meg téged örökre négy évvel ezelõtt.

Azonban ne felejtsd, Jennifer, hogy miközben Isten folyamatosan bocsánatáról biztosít, Sátán azt szeretné, hogy bûntudatod legyen. Sátán, a sötétség ura, nagyon jól tudja, hogy a bûntudat által távol tarthat téged Istentõl.

A Jelenések könyve az egész világ megtévesztõjének nevezi a Sátánt. A Jelenések 12,10 pedig “testvéreink vádlójának” hívja. Mégis, miközben a Sátán vádolni próbál, és bûntudatot ébreszt benned, Isten olyan tisztának tart téged, mint amilyen Jézus Krisztus. Isten azt mondta, hogy õ teljesen megbocsátott nekünk, mert Jézus elszenvedte a büntetést a bûneinkért, mikor meghalt a kereszten.

"Most hústestében a halálon át kiengesztelt, hogy majd szentül, kifogás és vád nélkül állíthasson maga elé." (Kol 1,22; Csia).

Láthatod, hogy Isten egy igazán fenséges dolgot tett érted. Mivel hittél Krisztusban, és mert elfogadtad, amit õ tett érted, ezért Isten teljesen tisztának, szentnek és hibátlannak lát téged. Végül pedig, Jennifer, úgy érzem, hogy nagyrészt az érzelmeiden alapul az, amit magadról és Istenrõl gondolsz. Az érzések könnyen változnak. Még az idõjárás is befolyásolhatja.

A Bibliában található tényeket viszont semmi sem befolyásolhatja, és te pont ebben hiszel - a Bibliában, nem pedig az érzéseidben.

Ezért ha alaptalanul érzel bûntudatot, akkor idézd fel újra a tényeket. A tény pedig az, hogy Isten szeret téged, teljesen tiszta és szent vagy az õ szemében Jézus Krisztuson keresztül, a mennyei Atya pedig folyamatosan megtisztít téged. Támaszkodj ezekre a tényekre!

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!

Copyright © Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt "Használat és Szerzõi jogok" oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Dawson's great book, Please Don't Tell My Parents.

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/hungarian
Christian Answers Network
PO Box 1167
Marysville WA 98270-1167

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HONLAP and TARTALOMJEGYZÉK