Wat is nieuw bij ChristianAnswers.Net?

Als God mij vergeeft telkens als ik erom vraag, waarom blijf ik me dan zo schuldig voelen?

Bekijk deze bladzijde in het: English, Duits, Hongaars, Indonesisch, Indonesisch, Spaans

Copyrighted (Brief)

Ik heb echt uw hulp nodig bij een probleem. Ik werd een aantal jaren geleden gered en ik heb geprobeerd een christelijk leven te leven. Ik heb er een puinhoop van gemaakt, maar iedere keer heb ik God gevraagd om me te vergeven. En dan word ik weer blij, want ik weet dat Hij mij vergeeft.

Maar toch heb ik pas ontdekt, dat ik me de hele tijd maar schuldig voel over dingen die ik heb gedaan. Ik ga me zelfs schuldig voelen over dingen waarvan ik niet zeker weet dat ik ze heb gedaan. Ik heb God gevraagd me te vergeven als ik iets verkeerd zou hebben gedaan, maar het schuldgevoel blijft. Ik wil de vreugde terug die ik had toen ik voor het eerst een christen werd. Waarom blijf ik me zo schuldig voelen?

-Jennifer

Je bent echt eerlijk over een moeilijk onderwerp, Jennifer. Ik spreek met duizenden studenten en ik weet dat velen van hen hetzelfde hebben als jij. Jouw openheid kan hen helpen.

Je begrijpt goed wat schuld is, maar ik denk dat je niet ten volle de grootheid van Gods vergeving kunt vatten. Als je de Heer Jezus Christus als je Redder hebt aangenomen ligt er voor jou de belofte van God dat Hij nooit zal ophouden om je te vergeven, wat je ook verkeerd mocht doen.

Maar goed je hoeft mij niet op mijn mooie ogen te geloven. Kijk zelf maar in 1 John 1:7,

‘Maar gaan we onze weg in het licht, zoals hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde.'

Dat wil zeggen dat God doorgaat om ons te reinigen zelfs als we proberen, net als jij, om het Christelijk leven te leven.

Maar je moet ook niet vergeten, Jennifer, dat terwijl God bezig is je ervan te overtuigen is dat je bent vergeven, de Satan probeert om je je schuldig te laten voelen. Satan, de vorst der duisternis snapt ook wel dat jouw schuldgevoel je (in je geest) van God gescheiden houdt.

Het boek Openbaring noemt Satan de misleider van de hele wereld. En in Openbaring 12:10wordt hij genoemd ‘de aanklager van onze broeders’. Toch, ondanks dat Satan je aanklaagt en schuldig laat voelen, verklaart God dat je zo rein bent als Jezus Christus. God zegt dat wij volledig vergeven zijn omdat Jezus de straf heeft betaald voor onze zonden, toen hij stierf op het kruis.

‘maar nu heeft hij u door de dood van zijn aardse lichaam met zich verzoend om u heilig, zuiver en onberispelijk bij zich te brengen.’ (Col 1:22, TLB).

Zie je wel, God deed een werkelijk geweldig iets. Omdat je hebt geloofd in Christus en hebt geaccepteerd wat Hij voor je deed, ziet God je als absoluut puur en heilig, zonder gebrek. En verder moet ik zeggen, Jennifer, dat ik merk dat veel wat je over jezelf en God gelooft gebaseerd is op je gevoel, dat steeds wisselt. Het weer kan zelfs je gevoelens beïnvloeden!

Niets kan de feiten in Gods woordveranderen. Daar moet je je geloof op richten—op de feiten uit de bijbel en niet op je gevoel.

Dus als je schuldgevoelens hebt en er is geen reden voor, richt je dan op de feiten. Die feiten vertellen je dat je door God geliefd wordt, absoluut puur en heilig bent door Jezus Christus en voortdurend gereinigd wordt door de Hemelse Vader. Terug naar de feiten, Jennifer.

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Meer informatie:

  • Hoe kan ik vergeven zijn en me ook zo voelen? Antwoord
  • Wat is “de onvergeeflijke zonde”?Hoe kan een zonde “onvergeeflijk” worden? Antwoord
  • Meer over zonden vergeven (WebBible Encyclopedie)

Translated by: Josine

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY