a ministry of Films for ChristAz elsüllyeszthetetlen Titanic

Back to English

Az elsüllyeszthetetlen Titanic Különös egybeesés
Morgan Robertson 1898-ben - 14 évvel a Titanic történelmi jelentõségû útja elõtt - adta ki Hiábavalóság, avagy a Titán katasztrófája címû mûvét. A könyv egy „elsüllyeszthetetlen” óceánjáróról szólt, ami, a Titanichoz hasonlóan, elsõ útját tette meg Angliából New Yorkba áprilisban, 2000 emberrel a fedélzetén. Mivel ez a hajó is rekord idõ alatt próbálta meg átszelni az Atlanti-óceánt, ugyanúgy jéghegynek ütközött és elsüllyedt, mint a Titanic. A hajók a nevükön túl abban is hasonlóak voltak, hogy a fedélzeten lévõk legtöbbje a túl kevés mentõcsónak miatt veszett oda.

A legérdekesebb azonban, hogy a Titanic története rendkívül hasonló az üdvösség bibliai tervéhez. Ahogy az a nagy luxushajó jéghegynek ütközött és elsüllyedt, a világ is, összes lakójával együtt, lassan a halál hideg szorításába süllyed. A Titanic utasai közül is csak azok menekültek meg, akik elhitték, hogy közeleg a veszély, és a mentõcsónakokba szálltak. Ugyanígy, csak azok szállnak be Jézus Krisztus, a Megváltó mentõcsónakjába, akik hiszik, hogy halálos veszélyben vannak. A nagy „jéghegy” pedig, ami jeges sírba juttatja a világot, a Tízparancsolat.

Itt a bizonyíték, hogy süllyedünk: Jézus azt mondta, hogy ha vággyal nézünk valakire, már házasságtörést követtünk el vele a szívünkben. Senki nem fog bejutni a mennybe, akinek házasságon kívül volt szexuális kapcsolata, vagy hazudott, vagy lopott. A Biblia szerint ha gyûlölünk valakit, az ugyanaz mintha gyilkoltunk volna. Nem tudjuk Istent az elsõ helyre tenni. Saját isteneink vannak. Minden Parancsolatot megszegünk. Ha a „hajón” maradunk, akkor elveszünk az ítélet napján, amikor az összes bûnünk bizonyíték lesz ellenünk. Isten azonban megbocsátó, és nem akarja, hogy bárki is a pokolra jusson. Kidolgozta a módját, hogy megmentsen minket. Jézus Krisztus, Akit a Biblia „Üdvösségünk Kapitányának” hív, az életét adta, hogy jusson nekünk hely a mentõcsónakban. õ lett megbüntetve a mi bûneinkért - ezért szenvedett a kereszten. Mi áthágtuk Isten Törvényét, de Jézus fizette meg ennek az árát. Azután feltámadt a halálból, és ezzel legyõzte a halált. Abban a pillanatban, mikor megbánjuk bûneinket, és õbenne bízunk az örök üdvösségünk felõl, akkor Isten megbocsát nekünk és örök élettel ajándékoz meg.

Ne habozz! Ne halogasd a döntést az utolsó percig! úgy tudni, hogy az elsõnek elindult mentõcsónakok csak félig voltak tele. Az utasok többsége ugyanis nem hitte el, hogy az „elsüllyeszthetetlen” Titanic valóban süllyed. Odavesztek, mert félre voltak vezetve. Ne kövesd el ugyanezt a hibát! Higgy az örömhírben! Bánd meg és hagyd el a bûneidet és higgy Jézus Krisztusban még ma! Olvasd naponta a Bibliát és valósítsd meg, amit olvastál! Akkor Isten sosem hagy el.


Írta: Ray Comfort (traktátusként is kapható).
Fordította: Molnár Csaba
Christian Spotlight on the Movies: Review of Titanic.

To Hungarian Home
Christian Spotlight