Vad är nytt på ChristianAnswers.Net?Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Min pojkvän vill ha sex med mig. Jag vill inte förlora honom. Vad ska jag göra?


See this page in: engelska (english), holländska, ungersk

(Brev)

Jag träffade den här killen förra året, och vi har varit ihop sen dess. Grejen är den att han vill ha sex och trycker på mig för att få mig att göra det. Jag vet att det är mot Guds lag, men jag vill inte vänta.

Om jag fann den rätta killen (vilket jag tror att jag har), så tror jag att jag skulle kunna göra det, vid det perfekta tillfället. Men om jag inte gör det nu så är jag rädd att jag kommer att förlora honom.

Jag ska hålla ut så länge som möjligt, snälla svara snabbt. Jag vill inte förlora honom.

—Pat

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Du är ärlig Pat, och jag respekterar det. Det betyder att jag kommer att vara ärlig mot dig, totalt ärlig och rak. Trots allt talar vi om något mycket allvarligt här.

Jag tror inte att du förstår vilken farlig väg du är inne på. Du förstår helt enkelt inte vilka höga insatser det handlar om, när du beslutar dig, för om du ska gå till sängs med den här killen eller inte.

Du är väl medveten om att sex före äktenskapet är mot Guds lag. Du erkänner det. Du vet att det är fel. Jag vet att det är fel. Gud säger oss att det är fel.

“Detta är Guds vilja: att ni helgas, att ni avhåller er från otukt, och att var och en av er vet att skaffa sig en hustru på ett helgat och hedervärt sätt. Det får inte ske i lidelser och begär liksom bland hedningarna som inte känner Gud.”
-I Tess. 4:3-5

Gud gör det återigen väldigt klart i Ef. 5:3:

“Men otukt och allt slags orenhet eller girighet skall inte ens nämnas bland er, det anstår inte de heliga.”

Det är vad Gud säger dig, Pat, angående föräktenskapligt sex. Och angående den här killen—han älskar dig inte på riktigt. Om han gjorde det, skulle han be dig göra något mot Guds lag, när han vet att du vill lyda Gud? Nej. Absolut inte.

Han tänker inte på dig. Han tänker på sina begär och vad han vill. I 1 Kor. 13:5, i kärlekens kapitel, kan vi läsa att äkta kärlek inte är självcentrerad.

Den här killen bryr sig inte om vad som är rätt och fel. Sanningen i Guds lag betyder inget för honom. Och igen, i 1 Kor. 13, vers 6, säger Gud,

"Kärleken gläder sig inte över orättfärdigheten."

Vad den här killen vill ha är sex, äkta kärlek är inte en del av del hela, och det betyder att han inte kan älska dig så som Gud vill att du ska bli älskad.

Det är något annat som verkligen stör mig angående ditt brev, Pat. Du sa att om du inte hade sex med honom nu så kanske du skulle förlora honom. Det säger mig att du bryr dig mer om den här killen än om att finna och följa Guds vilja med ditt liv. Helt ärligt, du låter den här killen bli din gud. Han är först i ditt liv. Det är mycket farligt…

Gud leker inte lekar med oss. Han gör det väldigt klart. Jesus sa i Luk. 6:46, "Varför kallar ni mig Herre, Herre, när ni inte gör som jag säger?" Och i Joh. 14:15, sa Jesus igen, "Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud."

Så vad du egentligen gör, Pat, är att du driver med Gud. Du säger att du vet vad Gud vill att du ska göra, men du är inte villig att göra det. Du sätter din pojkvän över Gud. Men du lurar dig själv om du tror att Gud låter sig luras.

"Bedra inte er själva. Gud bedrar man inte: det människan sår ska hon också skörda." står det i Gal. 6:7. Jag kan inte säga exakt vad du kommer att skörda om du vänder ryggen åt Gud och går till sängs med den här killen eller någon annan kille. Den sexuella synden kan få vilken allvarlig och negativ konsekvens som helst. Det finns många att välja mellan: bruten gemenskap med Gud, skuld och skam, förlorad värdighet, AIDS eller någon annan sexuellt överförbar sjukdom, mindrevärdeskomplex, oönskad graviditet, uppeggade begär som inte kan bli mötta, och, ja, även fruktan.

Pat, jag ber dig. Gör det rätta. Be Gud att han ger dig kraft och styrka och en vilja att lyda honom. Som Paulus säger i 1 Kor. 10:13,

"Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga. utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut…"

Förbind dig själv till sanningen, Pat, och jag lovar dig att Gud kommer att hjälpa dig. Förklara det för din pojkvän. Och om han förtsätter att sätta press på dig—även om det bara är en enda gång—dumpa honom. Gör slut. Det är helt enkelt inte värt det.

Kom ihåg, Gud älskar dig. Med hans hjälp kan du klara det. Jag vet att du kan.

Översättare: Oskar Källner
Författare: Dawson McAllister från Dawson McAllister Live!

Copyright Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - förutom som det föreskrivs på “Usage and Copyright” sidan som ger ChristianAnswers.Net användare generösa rättigheter för att använda denna sida hemma, vid personligt vittnande, i kyrkan och skolan.

Dawson's bok, Please Don't Tell My Parents

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/swedish
Christian Answers Network
PO Box 1167
Marysville WA 98270-1167
USA

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY