The Great Dinosaur Mystery HOME

Questions and Answers


FOSSILA LEDTRÅDAR

Varför är det svårt att tolka dinosauriefossil?

Digging for Dino Fossils. Att sätta ihop ett dinosaurieskelett är inte lätt. Det är ofta som att lägga ett mycket svАвтор:rt pussel där många av bitarna är skadade eller fattas. Skeletten är oftast väldigt ofullständiga. Många dinosauriefossil hittas svårt skadade. Ben hittas ofta krossade eller böjda av tyngden från all jord och sten ovanför. Ibland är delar från olika djur ihopblandade. Detta bara spär på förvirringen.

Dinosaur Fossil BoneOlyckligtvis har en del vetenskapsmän inte varit tillräckligt försiktiga i sina beskrivningar av dinosaurier. De har berättat storslagna historier om hur dinosaurier såg ut och betedde sig. Alla de här beskrivningarna är grundade på gissningar - fantasin hos människor som aldrig har sett en levande dinosaurie.


This article is also available in English: Why is it difficult to interpret dinosaurs fossils? English Answer

En del vetenskapsmän har gjort kompletta bilder på dinosaurier, baserade på bara ett enda ben eller en tand. Sådana bilder grundar sig på många gissningar och väldigt få fakta. Vetenskapsmännens idéer visar sig ofta vara felaktiga när man hittar fler fakta.


Copyright ©, Paul S. Taylor, Films for Christ. All rights reserved.
Översättare: Cecilie Purbe