Wat is nieuw bij ChristianAnswers.Net?

Zijn er ooit afbeeldingen gevonden van personen die in de bijbel worden genoemd?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Indonesisch, Portugees

Het bestaan van veel personen die in de bijbel worden genoemd wordt bevestigd door bronnen buiten de bijbel. Als het gaat over de royalty dan zijn er vaak afbeeldingen van hen ontdekt. Meer dan 50 personen die in het Oude Testament worden genoemd, zijn bekend buiten de bijbel, en we hebben afbeeldingen van 12 van hen. Ongeveer 27 personen die in het Nieuwe Testament worden genoemd zijn bekend van andere verslagen, waarvan er zes afbeeldingen gevonden zijn (vier van hen zijn Romeinse keizers).

Uitgaande van de huidige kennis van de Bijbelse en Egyptische chronologie, is de beste kandidaat voor de farao van de Exodus Toetmozes III, die regeerde 1504-1450 v.C. We hebben veel gegevens van zijn bewind, alsook dit beeldhouwwerk (zie foto) van de farao zelf.

Afbeeldingen van de volgende bijbelse figuren zijn ook gevonden

[ Als deze informatie u van dienst is geweest, wilt u dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te houden voor u en uw gezin. Donaties zijn aftrekbaar van de belasting. ]

Vertaald door: Matthijs Blom / Edited by: Josine

Auteur: Bryant Wood van Associates for Biblical Research

Copyright © 1995, Associates for Biblical Research, alle rechten voorbehouden - behalve als vermeld op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze pagina te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Associates for Biblical Research

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Archaeology and the Bible

Christian Answers Network HOMEPAGE en DIRECTORY