Wat is nieuw bij ChristianAnswers.Net?

Wat is er nou zo bijzonder aan de bijbel?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Zweeds

Bible

De bijbel.
Het centrum van iemands leven of het mikpunt van spot.
Wat is de bijbel? Waarom is hij zo belangrijk?

Een professor, die 42 jaar lang oosterse boeken bestudeerde zei eens:

Stapel ze aan de linkerkant van je bureau, maar plaats jouw eigen heilige bijbel aan de rechterkant – helemaal apart en helemaal alleen – en met een grote afstand tussen hem en de rest van de boeken. Want… er is een diepe kloof tussen de bijbel en de zogenaamde heilige boeken van het Oosten, die ze van elkaar scheidt, totaal anders, hopeloos verschillend en voor altijd…. Een waarachtige kloof, die nooit overbrugd kan worden.

De Schrift is uniek. Het is een verzameling van 66 boeken geschreven door meer dan 40 auteurs uit diverse leefomstandigheden, vissers, filosofen, boeren, koningen, geleerden, dichters en staatslieden—allemaal waren ze betrokken bij deze boeken. Ze schreven vanuit diverse plaatsen, zoals een gevangenis, een paleis, en in de woestijn, in tijden van vrede, oorlog en ballingschap. Deze boeken werden geschreven in drie continenten en in drie talen. Ze beschrijven veel tegenstrijdige onderwerpen, en bevatten ook geïnspireerde poëzie, gedetailleerde geschiedschrijving, biografieën, brieven en profetieën.

Met zoveel verschillen zou je ervan mogen uitgaan dat het een rommeltje werd. Maar, dat is niet zo. Van het begin tot het eind is er een doorgaand thema: God die zichzelf openbaart aan ons en zijn pogingen om ons met zichzelf te verzoenen.

Laat me je dit vragen; als je maar tien boeken zou nemen, allemaal over het zelfde controversiële onderwerp en geschreven door verschillende auteurs, uit verschillende tijden, culturen en talen, zouden deze auteurs dan met elkaar overeenstemmen?

Wel, God heeft zo’n collectie boeken bijeengebracht. Hij deed dat opdat we hem zouden leren kennen.

Meer informatie

[ Als deze informatie je van dienst is geweest, wil je dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om de kosten te betalen voor deze geloofsopbouwende dienst die beschikbaar is voor jou en je gezin. Donaties zijn aftrekbaar van de belasting. ]

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved—behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Go to Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA         Stel hier je vragen

Teen Qs™—Christian Answers for teenagers Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY