Photograph of Hollywood sign. Copyrighted. Photographer: Justin Aikin. Licensed (dz-j_dxVSCE)

Mi történik Hollywood értékrendjének megváltoztatása érdekében?

Lásd ezt az oldalt: angol (english)

A hollywoodi színészeknek nem feltett szándékuk, hogy szétrombolják a társadalmat… a TV-ben pusztán azért látható olyan sok és olyan mértékû erõszak és szex, mert el lehet adni. —Dr. Suman, UCLA

Ez nem egy gonosz összeesküvés az emberiség ellen. Ezek az emberek lelkileg elveszettek és bizonyos tekintetben az értékrendjük is felborult. —Larry Poland, Master Media International

Mi jut eszünkbe, mikor a „Hollywood” szót meghalljuk? Népszerû, esetleg nagyképû emberek? A jól ismert felirat a hegyoldalban? Mozgalmas élet, kábítószer, erõszak, szex? Lelki sötétség?

Annak ellenére, hogy ezek a képek tulajdonképpen mind helytállóak, néhány keresztény mégis lát reményt és lehetõséget. A lassú javulás már el is kezdõdött. Azokról a keresztényekrõl van szó, akik Hollywoodban végeznek missziót a rendezõk és a szórakoztatóipar vezetõi között. A Master Media International, a Hollywood Presbyterian Church és még mások végzik ezt a missziót a televízió- és moziiparban. Dr. Larry Poland a Master Media International vezetõje. Rendszeresen találkozik a moziipar vezetõivel, hogy személyes beszélgetéseket folytasson velük lelki kérdésekrõl.

Dr. Polandnak - munkatársaival és támogatóival együtt - két dolog között kell egyensúlyozniuk, az egyik oldalon azokkal, akik dühösen elítélik a Hollywoodiakat, a másik oldalon Isten elhívásával, ami szolgálatra és szeretetre indítja õket ezek felé az emberek felé. A gondviselés munkája, hogy a bizalom megnyerése, a remény és az igazi bibliai tisztaság a végén mindig diadalmaskodik. Ez olyan, mint a feltétel nélküli szeretet. Olyan bûntény, ami ellen nincs védelem. és ez egy ritka árucikk Hollywoodban, egy olyan világban, ahol mindenki csak egy darabot akar belõled valamilyen célra.

Tegyük le eddigi elõítéleteinket, és nézzük meg, hogyan munkálkodik az úr Dr. Polandon és a Master Media Internationalen keresztül:

„A szórakoztatóipar legtöbb vezetõ embere munkamániás. A pénzt és a csillogást istenítik. Ez a két dolog Hollywood legfõbb istene. értékrendjük általában a feje tetjén áll. Az értékrend megváltoztatásának legjobb módja pedig a Krisztushoz jövetel, az õ forradalmi és megváltó hatalmának megtapasztalása az életünkben, s ennek következménye képpen Krisztus és a Biblia értékrendjének elfogadása.”

„Tudom, mirõl beszélek, hiszen nemrég az egyik népszerû TV csatorna alelnöke megtért. 3 hónappal késõbb így beszélt: »Nézze meg ezt a forgatókönyvet! Bejelöltem pirossal minden káromkodást és meztelen jelenetet. Nem tudom, mi történt velem, de sokkal konzervatívabb lettem, mióta újjászületett keresztény lettem.« ”

„Nos, szerintem ez az egyetlen út ahhoz, hogy a szórakoztatóipar alapvetõen megváltozzon. Lassú, de hatékony folyamat.”

„A misszió része még egy bibliatanulmányozó csoport média vezetõk részére, egy hírlevél, amelyben bátorítások és bizonyságtételek jelennek meg, valamint sok négyszemközti találkozás. Pusztán taktikai megfontolás az, hogy általában nem a színészek között dolgozunk. A kamera elõtt állóknak nagyon ritkán van hatalma. Az üzletemberek azok, akik mûködtetik az ipart, s õk nagyrészt józanabb emberek, hiszen nem lehet jól vezetni egy vállalkozást, ha az ember kábítószerezik vagy prostituáltakat futtat.”

„Tudjuk, hogy ahogy az úr megérinti ezeknek az embereknek az életét, befolyásolni fogják egész környezetüket a stúdióban, a vállalatukat, a televíziót, a fõmûsoridõt, s ez az, aminek láthatóak a következményei. Miután megismerték Krisztust, jó, biblikus döntéseket fognak hozni. Hatással vannak a televízió vagy a filmipar nagy részére.”

A misszió fontos része - ahogy minden misszió esetében - az ima.
„Ahol az ima felszáll, az emberi erõ alászáll. A Gonosz több, mint 90 éve tartja markában a szórakoztatóipart. Nem szeretné, ha ez megváltozna. Ha nem akarjuk a változást, akkor ne imádkozzunk.”

A hollywoodi szórakoztatóipar TV mûsorai és mozifilmei az egész világon jelen vannak. így a vezetõsége értékrendjének megváltoztatása messzire nyúló hatással lehet. Larry Poland legfõbb célja gondoskodni az egyénekrõl, különösen a magas beosztásban dolgozókról.

Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje Hollywoodot, hanem hogy Hollywood megmeneküljön általa.

„Egyszer azt a részt olvastam a János 3-ban, ami így szól: »Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.« és arra gondoltam: »Figyelj csak! Ebbe behelyettesíthetjük azt, hogy Hollywood: Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje Hollywoodot, hanem, hogy üdvözüljön Hollywood általa.«. Ez a mi feladatunk, hogy feltétel nélkül szeressük ezeket az embereket.

„Utálom ami ott folyik. Utálom a légkört. érezhetõ a sötét szellemiség. Sok sötét szellem létezik Hollywoodban, az emberek azonban csak elveszettek, éhesek és nyitottak.”

„Isten pedig munkálkodik. Azt hiszem a szórakoztatóipart történetében most van elõször a kezünkben a lehetõség egy átfogó szellemi forradalomra… Komolyan mondom, én addig nem hagyom abba (hacsak Isten el nem veszi az életemet), amig a saját szememmel nem fogom meglátni mindezt. Azt a napot, amikor Jézus végigsétálhat a Sunset Boulevardon, be a nagy filmgyárakba úgy, hogy jól érzi magát.”

És mi mit teszünk a szórakoztatóipar megváltoztatásáért?
Gondolkodjunk el a fent leírtakon, és ismerjük fel, hogy mi is sokat tehetünk, hogy megváltozzon Hollywood:

Az alábbi címen kapható információ arról, hogyan lehet csatlakozni ehhez az egyedülálló misszióhoz:

Master Media International
330 Sixth Street, Suite 110
Redlands, CA 92374 USA
909-335-7353

Fordította: Molnár Csaba
Author: Content adapted by Films for Christ from Whatever Happened to America?, a three-part video series.

Szerzõi jog © Films for Christ, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt„Használat és Szerzõi jogok” oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

ChristianAnswers.Net/hungarian

Christian Spotlight on Entertainment Go to index page