Hoe kan ik onderscheiden tussen goed en verkeerd?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Bulgaars, Hongaars, Spaans

Student. Photo copyrighted.

Wat is Gods wil voor je leven? Velen verlangen om Gods wil te doen, maar worstelen met de vraag dat ze niet weten wat Gods wil is. Hier volgen een paar principes uit Gods woord die je kunnen helpen te onderscheiden wat Gods wil is voor jou.

 1. Helpt het me vooruit?

  Het eerste deel van 1 Kor. 6:12 zegt ons “Alles is mij toegestaan. Maar niet alles is goed voor u.” Helpt het me vooruit? Helpt dit me om een betere Christen te worden, een betere vriend, een betere broeder of zuster?

  De tweede leidraad om het verschil te kennen tussen goed en fout komt ook uit deze passage.

 2. Zal het me beheersen?

  1 Kor. 6:12 gaat verder met: “Zeker, alles is mij toegestaan, maar ik mag me door niets laten beheersen…” Zal ik hierdoor verslaafd worden? Denk eens aan dingen die verslavend zijn, bij voorbeeld…. sigaretten, alcohol, tv, porno enzovoorts.

 3. Zal het een struikelblok voor me worden?

  1 Kor. 8:7-13 geeft ons de derde leidraad om goed van fout te onderscheiden. In deze passage is het principe: geen dingen doen die iemand anders zou kunnen laten struikelen. De apostel Paulus had een sterk geloof; hij wist dat er maar een God was. Hij wist dat God hem de vrijheid had gegeven om een bepaald soort vlees te eten, maar als hij daardoor anderen in problemen bracht, dan at hij het vlees niet.

  Ik hoorde eens een vriend dit prachtige verhaal vertellen:

  Ík herinner me duidelijk de eerste keer dat ik bier dronk nadat ik tot bekering was gekomen. Ik was 25 jaar en werkte op middelbare scholen. Ik had in vier jaar niet gedronken en op een namiddag bood mijn kamergenoot, die ook nog eens mijn leider was in de kerkgroep waarin in functioneerde mij een pint bier aan. Ik kwam net terug van 6 kilometer hardlopen en ik had vreselijke dorst. Ik nam een slok van het bier en het smaakte vreselijk. Gauw nam ik er wat water achteraan om de smaak weg te spoelen. ’s Maandags gebruikte ik de lunch op de middelbare school. Een paar studenten die in mijn groep zaten kwamen naar mij toe en vertelden mij dat een van hun vrienden in het weekend stomdronken was geweest. Ze vertelden me dat deze jongeman mij ’s woensdags thuis had opgezocht en dat hij toen door het raam had gezien, dat ik met een fles bier in mijn handen stond.

  De eerste keer, dat ik in vier jaar een kleine slok drank had genomen (die smerig smaakte)… en voor deze student was het een struikelblok geworden. Wat een les voor me. Zelfs al zegt de regering dat ik oud genoeg ben om met mate te drinken, toch doe ik het niet, want het kan mijn broeder doen struikelen.”

  Als jong mens ben je misschien nog niet oud genoeg om te mogen te drinken, maar je zou je toch wel andere situaties kunnen voorstellen, waarmee je je naaste zou kunnen laten struikelen?

 4. Verheerlijkt het God?

  1 Kor. 10:31 zegt ons: “Dus of u nu eet of drinkt of iets anders doet, doe alles ter ere van God.” Kan deze zaak God op de een of andere manier verheerlijken?

Meer informatie

 • Hoe komen we erachter of iets verkeerd is? – zoiets als roken, gokken, enz. Antwoord
 • Hoe kunnen we verleidingen het hoofd bieden? Antwoord
 • Moet ik seks bewaren voor het huwelijk? Antwoord
 • Hoever is te ver? Hoe ver kun je gaan in je dates en relaties? Antwoord
 • Wat zijn de gevolgen van seksuele immoraliteit? Antwoord
 • Wat is uw advies voor nieuwe en opgroeiende Christenen? Antwoord
 • De Tien Geboden

[ Als deze informatie u van dienst is geweest wilt u dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om de kosten te betalen voor deze geloofsopbouwende dienst, die beschikbaar is voor u en uw gezin. ]

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY