Azt hiszem szexuális erõszak áldozata voltam, de nem biztos. Mi a szexuális erõszak és mit tehetek a rám váró lelki megrázkódtatás ellen?

Lásd ezt az oldalt: angol (English), holland, német, svéd

(egy levélbõl)

Most 15 éves vagyok, de 12 és fél éves koromban találkoztam egy fiúval. Õ 13 éves volt. Akkoriban egyáltalán nem jutott eszembe, hogy történhet kettõnk között valami, hiszen akkor még fociztam, meg gyerekes játékokat játszottam a fiúkkal.

A megismerkedésünket követõ napon a barátaim egyedül hagytak minket és õ elkezdett csókolgatni. Zavart voltam és féltem, nem tudtam, mit mondjak. Átvitt a másik szobába, bezárta az ajtót, és olyan dolgokat csinált, ami számomra nagyon kellemetlen volt. Felhúzta a pólómat és levette a nadrágomat. Csak a közelmúltban jöttem rá, mi is volt ez az egész.

Amikor bejött a barátom, õ elment. Azóta sem láttam többet. Annyira összezavarodtam és még most is össze vagyok zavarodva. Sokszor álmodok rosszat. Ez szexuális erõszak volt?

Nagyon félek randevúzni. Nem tudom elviselni, ha tetszek egy fiúnak, mert nagyon félek, hogy az egész dolog megismétlõdik.

    —Tanya

Yzt kérdezted tõlem Tanya, hogy szexuális erõszak áldozata voltál-e. A válaszom az: igen. Az a fiú szexuálisan megerõszakolt téged. Efelõl nincs kétség.

A szexuális erõszak az egyik legnagyobb lelki megrázkódtatást okozó élmény, ami érheti az embert, de te jó irányba indultál el, Tanya. Õszintén szembenéztél a történtekkel. Tudom, hogy nehéz beszélni róla, de meg kell tenned.

Nagyon sajnálom, hogy mindez megtörtént veled, s egyáltalán nem lep meg, hogy félsz és össze vagy zavarodva. Ez teljesen természetes.

Meg kell látnod Tanya, hogy te ebben a dologban áldozat voltál. Nem tettél semmit, amiért megérdemelted volna azt, amit az a gazember tett veled. Nem a te hibád volt. Te nem vagy rossz.

Ha ez így lett volna, Jézus lett volna a földön valaha élt legrosszabb ember. Emlékszel, milyen borzalmasan és kegyetlenül bántak vele a kereszten? Kinevették, leköpték, megalázták és végül megölték. Nem tudjuk biztosan, de Jézus nagy valószínûséggel meztelenül függött a kereszten, míg meg nem halt. Ennek ellenére teljesen ártatlan volt. Ezért kérlek, ne felejtsd el, Tanya, hogy Jézus megért téged. Teljesen együtt érez veled. Õ is áldozat volt, ahogy te.

Ahogy már mondtam, Tanya, helyesen tetted, hogy írtál nekem mindarról, ami történt veled. Beszélned kell róla, de nem velem, hanem valaki mással. Keresned kell egy keresztény lelkigondozót, akivel rendszeresen találkozhatsz. Így aztán Isten és a gondozó segítségével feldolgozhatod ezt az élményt és felülkerekedhetsz rajta. Gyõzhetsz e fölött a probléma fölött, mint Pál. A római levélben ezt írja: „De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok gyõzõdve, hogy…semmi nem választhat el minket az Isten szeretetétõl, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.” (Róma 8,37-38)

Persze nem ígérhetem, hogy könnyû lesz, sõt õszintén meg kell mondanom, hogy az ilyen esetekben hosszú út vezet a gyógyulásig, de a problémák és az érzelmek feldolgozása során egyszer majd eljön az idõ, mikor azok az erõs indulatok eltûnnek. Persze azután is eszedbe fognak jutni emlékek arról, hogy mit tett veled az a fiú, de már nem fognak együtt járni azokkal a nyomasztó érzésekkel, amikkel most.

Aztán arra is rájössz majd, hogy korántsem minden fiú veszélyes. A baj nem abban van, hogy valaki fiú. Az a fiú azért tette ezt veled, mert egy szegény bûnös, akinek segítségre van szüksége, nem pedig azért, mert fiú.

Ígérem, Tanya, hogy Isten segítségével képes leszel meggyógyulni. Légy bátor, és oszd meg a problémádat egy keresztény lelkigondozóval.

Imádkozni fogok érted. Isten áldjon! Egy nap aztán Mikeással együtt fogod mondani: „…mert ha elesem is, fölkelek, ha sötétségben lakom is, az ÚR az én világosságom.” (Mikeás 7,8).

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

Több információ

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, Minden jog fenntartva - kivéve a csatolt„Használat és Szerzõi jogok” oldalon leírtakat, ahol a ChristianAnswers.Net használói bõséges jogokat kapnak ezen oldal felhasználásához otthonaikban, személyes bizonyságtételükben, gyülekezeteikben és iskolákban.

Dawson’s könyv, Please Don't Tell My Parents.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/hungarian

Teen Qs™—Christian Answers for teenagersGo to index page