Hogyan érezhetem és nyerhetem el a bûnbocsánatot?

Man praying. Copyrighted © image. Licensed: DR

„Bocsáss meg és felejts”, szól a mondás, de vajon tényleg ilyen egyszerû?
— Mélyen megsértett. Hogy bocsássak meg neki valaha is azért, amit tett? - kérdezte egy fiú, akit elhagyott a barátnõje.
— Miért kellene megbocsátanom neki - kérdezte egy lány, akit az apja évekig szexuálisan zaklatott. A kábítószer kereskedõ, aki meg akarja változtatni az életét, azon töpreng:
— Tényleg meg fogja Isten bocsátani mindazt, amit tettem? Hogyan tudunk megbocsátani azoknak, akik ártottak nekünk? Hogyan fogadhatjuk el Isten bocsánatát?

A megbocsátás igazi szükségessége

Isten utálja a bûnt. Rá se tud nézni. Ezért az életünkben lévõ rendezetlen bûn kettõnk közé áll és megrontja a kapcsolatunkat Vele.

„Nem az úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az õ füle süket ahhoz, hogy meghallgasson, hanem a ti bûneitek választottak el titeket Istenetektõl, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját elõletek, és nem hallgatott meg.” (ézsaiás 59,1-2)

A megbocsátás hiánya nem csak az úrral, hanem másokkal való kapcsolatainkat is megrontja.

„Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától.” (Példabeszédek 17,9)

A bûnbocsánat elõfeltételei

Mivel Isten utálja a bûnt, a megbocsátásnak nagy ára van. A Biblia a következõ feltételeket állítja elénk:

A bûnbocsánat gyümölcse

A Biblia Isten megbocsátásának alábbi jó következményeire tesz ígéretet:

Több információ

Teen Qs™—Christian Answers for teenagers Is Jesus Christ the answer to your questions? Family Answers HOME page Sex, Love & Relationships

További információkért lásd:
Dan Allender: Bold Love
David Augsburger: The Freedom of Forgiveness

Fordította: Molnár Csaba
Írta: Dawson McAllister, Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved—except as noted on attached„Usage and Copyright” page that grants ChristianAnswers.Net users generous rights for putting this page to work in their homes, personal witnessing, churches and schools.

Dawson's great book, Please Don't Tell My Parents, available now.

Dawson McAllister Live!

[Ha ezt a cikket hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy adakozzon. Ezzel segít nekünk abban, hogy ezt a hit-építõ szolgáltatást a jövõben is biztosítani tudjuk Önnek és családjának! Az adomány összege az adóból levonható.]

ChristianAnswers.Net/hungarian

Go to index page