Vad är nytt på ChristianAnswers.Net?

Hur kan jag vittna för mina kompisar då de alltid verkar ha rejäla argument mot min kristna tro?

Se denna sida i: engelska (english), holländska, ungersk

Bikes. Photo copyrighted.Jag tror att vi alla har råkat ut för det här. Om vi inte aktar oss kan det bli riktigt frustrerande. Hur som helst, så kan vi lära oss att lyssna och tänka, Gud kan ge oss självförtroende att stå raka mot vilket argument som helst.

Det är intressant att notera att de flesta som argumenterar mot kristendomen bara upprepar vad de själva hört. Om man pressar dem lite, ber dem att förklara vad de menar, eller att ge ett exempel, vet de ofta inte vad de ska säga. Till exempel, någon kanske säger: “Bibeln är full av misstag”. Men om man ber dem visa upp ett exempel så vet de ingenting. Då vi lär oss att lyssna och att fråga bra frågor kan vi svara med självförtroende och tålamod.

En annan orsak varför folk diskuterar är för att de inte vill ge sina liv till Jesus. Folk vill inte erkänna sin synd, så de gömmer det bakom en fasad av snygga argument. Du kan fråga dem, “Om jag besvarade alla dina frågor, skulle du ge dit liv till Jesus?” Många gånger skulle de svara “Nej” och avsluta konversationen.

Som kristna ska vi arbeta hårt för att känna till sanningen och vara väl insatta i olika världsbilder (det sett som en person tänker på angående världen, och resonemanget bakom en persons tankar). Vi måste ha tålamod, och kärlek likväl som visdom.

“Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att de som talar illa om er goda livsföring i Kristus får skämmas för sitt förtal.”
I Pet 3:15b-16

“Gör allt du kan för att bestå provet inför Gud, likt en arbetare som inte behöver skämmas utan rätt delar sanningens ord.”
2 Tim 2:15

“Avvisa dumma och meningslösa dispyter. Du vet att de föder strider, och en Herrens tjänare skall inte strida utan vara vänlig mot alla, skicklig att undervisa och tålig när han får lida. Han skall i ödmjukhet tillrättavisa sina motståndare. Kanske ger Gud dem omvändelse, så att de kommer till insikt om sanningen och nyktrar till och slipper loss ur djävulens snara, där de hålls fångna, så att de gör hans vilja.”
2 Tim 2:23-26

Läs några kvalitets böcker som lär dig att tänka och se falska världsbilder och felaktiga argument. Josh McDowell har en bra samling av sådana böcker. More Than a Carpenter (Mer än en snickare) är en bra bok att börja med.

Two men. Photo copyrighted.

Kom ihåg, de flesta repeterar bara det som de hört lärare, media, eller andra personer säga. Få inte panik då du stöter på motstånd. Lär dig att lyssna, tänka, och fråga dem specifikt vad de egentligen menar. Men viktigast av allt, håll dig till att prata om Guds frälsningsplan (Joh 14:6). Ramla inte in på stickspår. Om du inte vet något, säg dem bara att du ska kolla upp det och tala med dem om det senare. Se till att hålla dig till de goda nyheterna om Jesus!

Översättare: Oskar Källner
Författare: Dawson McAllister från Dawson McAllister Live! - Dawson's bok, Please Don't Tell My Parents/

Copyright © Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - förutom som det föreskrivs på “Usage and Copyright” sidan som ger ChristianAnswers.Net användare generösa rättigheter för att använda denna sida hemma, vid personligt vittnande, i kyrkan och skolan.

Further information on-line

 • Tips on how to answer specific claims about supposed “contradictions” or “errors” in the Bible - GO
 • “How to respond when they say…” - GO
 • Answer to frequently asked questions about salvation - GO
 • ANXIETY, worry and fear—What does the Bible say? Answer
 • Faith
 • How can we know there’s a God? Answer
 • What if the cosmos is all that there is? Answer
 • If God made everything, who made God? Answer
 • Is Jesus Christ God? Answer
 • Q&As about the Jesus Christ’s resurrection
 • Jesus Christ: His Identity, Life, Death & ResurrectionAbout JESUS CHRIST—Answers to frequently-asked-questions
 • Bible ArchaeologyLearn about archaeology and the Bible—answers to frequently asked questions
 • Creation SuperLibrary.comTop choice for accurate, in-depth information on Creation/Evolution—provided by a top team of experts from various respected creationist organizations who answer your questions on a wide variety of topics. Multilingual.
 • HYPOCRISY IN THE CHURCH—“I would never be a Christian; they’re a bunch of hypocrites.”
 • SUFFERING—Why does God allow innocent people to suffer? Answer

Christian Answers EffectiveEvangelism™ site - Learn how to be more effective in sharing the GospelTHOUSANDS OF EVANGELISM TIPS—Stumped about how to share your faith in Christ with others? EffectiveEvangelism.com, a ministry of ChristianAnswers.Net, assists Christians in effectively reaching out to others with love and accuracy. Learn about the worldview of your audience, ways to share the gospel, read stories submitted by site users, and more. - GO

Other useful books recommended by ChristianAnswers.Net

 • The Bible Has the Answer - Provides answers to 150 questions about the Bible, life and difficult doctrines of scripture.
 • The Genesis Record - Extensive and accurate commentary on Genesis. A must for every Bible students library!
 • The Illustrated Origins Answer Book - Best-selling and unique book on evidences against evolutionism and for Creation. An encyclopedic storehouse of fabulous references and quotes. Excellent for non-Christians, too!

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net/swedish
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY