Is de bijbel waar of een serie overleveringen?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Russisch,

Woman with magnifying glass analyzing newspaper. Photo copyrighted.Als je er over nadenkt zouden sommige verhalen niet mis staan in een boulevardblad met schreeuwende koppen of talk show actualiteiten. Maar degenen die de verhalen schreven gingen ervan uit dat ze als waar gebeurd zouden worden gezien.

Laten we even kijken naar het Nieuwe Testament. De verslaggevers van de gebeurtenissen waren zich ervan bewust, dat deze dingen hun de kop konden kosten. Sommigen belandden in de gevangenis omdat ze deze zaken doorvertelden en sommigen stierven er zelfs voor. De apostel Paulus is daarvan een goed voorbeeld. (Hand. 26:24-26).

Veel mensen waren getuigen geweest van deze bijbelverhalen. De dingen die gebeurden hebben zich open en bloot afgespeeld, velen hebben het beschrevene in diskrediet willen brengen, maar de verhalen doorstonden de test van de tijd.

Anders dan mythes, legenden en geheimzinnige religies, hebben de gebeurtenissen in de bijbel plaats gevonden in tegenwoordigheid van veel geloofwaardige getuigen. (2 Petrus 1:16). Het is ook interessant dat de dingen die in de bijbel worden beschreven ook door vrouwen bevestigd worden, ofschoon in die tijd het woord van een vrouw niet serieus genomen werd.

Laten we de zaak eens van een andere kant bekijken. Sommigen beweren dat Nostradamus een van de grootste profeten aller tijden is, maar zij verwerpen de bijbel en zijn profetieën. De Schriften bevatten duizenden specifieke voorspellingen die uitkwamen met 100% accuraatheid. (vergeleken met de vage profetieën van Nostradamus die op van alles en nog wat kunnen slaan) Bij voorbeeld, zou je alle 48 grote profetieën die slaan op de messias vervuld kunnen zien in één man? De wetenschap zegt nee. De kans dat dat toevallig gebeurt is één op de 10 gevolgd door 157 nullen! Nou, dat zijn behoorlijk hoge cijfers, vind ik zelf. Maar Jezus is die ene man!

Probeer het eens als je kunt, er is niets dat zelfs maar in de buurt komt van de Schriften (2 Petrus 1:20-21).

Meer informatie

[ Als deze informatie je van dienst is geweest, wil je dan biddend overwegen om ons een donatie te geven om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te houden voor jou en je gezin. Donaties zijn aftrekbaar voor de belasting. ]

Translated by: Josine

Auteur: Dawson McAllister van Dawson McAllister Live!

Copyright © 1997, Dawson McAllister Live!, All Rights Reserved - behalve als aangegeven op bijgaande “Usage and Copyright” bladzijde, die gebruikers van ChristianAnswers.Net het recht verleent om deze bladzijde te gebruiken voor thuis, persoonlijk getuigenis, kerken en scholen.

Dawson McAllister Live!

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page Christian Answers home page
home page
directory
Christian Answers Network HOMEPAGE and DIRECTORY