Is er vandaag de dag iemand in de hel?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English)

Copyrighted, Films for Christ.

Ik denk dat het veilig is om te zeggen, dat er vandaag de dag niemand in de hel is. Er is nog niemand in, omdat de hel de uiteindelijke bestemming is voor hen die Jezus hebben verworpen. Het is de plaats, waar men pas naar verwezen wordt na het oordeel voor de Grote Witte Troon, na de dag van het laatste oordeel. Pas dan wordt de hel bevolkt.

En ik zag de doden, de groten en de kleinen, staande voor de troon, en er werden boeken geopend. En nog een ander boek werd geopend, het boek des levens, en de doden werden geoordeeld op grond van hetgeen in de boeken geschreven stond, naar hun werken. En de zee gaf de doden, die in haar waren, en de dood en het dodenwijk gaven de doden, die in hen waren, en zij werden geoordeeld, een ieder naar zijn werken. En de dood en het dodenrijk werden in de poel des vuurs geworpen. Dat is de tweede dood: de poel des vuurs. En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens, werd hij geworpen in de poel des vuurs. —Openbaring 20:12-15

Zo staat het geschreven in het laatste boek van de Bijbel. Het uiteindelijke verhaal van ieders leven wordt pas geschreven als het laatste hoofdstuk is afgesloten. De Bijbel zegt, dat sommigen beloond zullen worden voor dingen die gebeuren, nadat ze uit deze wereld gingen. D.L. Moody's beloning [een van de belangrijkste Amerikaanse evangelisten uit de laatste helft van de 19e eeuw] kan nog niet volledig berekend worden, omdat als gevolg van zijn bediening en werk, zelfs vandaag nog honderden zendelingen uitgaan naar de zendingsvelden en honderden mensen worden nog steeds gered door de verschillende bedieningen van het Moody Bible Institute. Het record is nog niet bekend.

Evenzo is het waar, dat er nog een oordeel wacht op zondaars voor daden, die nog gedaan zullen worden, lang nadat ze deze wereld hebben verlaten, omdat het effect van hun zondig leven generaties lang door kan werken, lang nadat de persoon zelf stierf. Hij heeft vreselijke dingen gezaaid en een gedeelte van de oogst wordt nog binnengehaald nadat hij al in het graf ligt. En dat zal een factor zijn bij de uiteindelijke beoordeling en veroordeling.

Vragen die hiermede in verband staan

 • Is er echt een plaats die ze de “Hel” noemen? Antwoord
 • Waarom werd er een hel gemaakt? Antwoord
 • Is er vandaag de dag iemand in de hel? Antwoord
 • Zal er letterlijk een brandend vuur zijn in de hel? Antwoord
 • Wat zou u er voor over hebben om uit de hel te blijven? Antwoord
 • Hoe kan een God van liefde iemand naar de hel sturen? Antwoord
 • Waarom staat God toe dat onschuldige mensen lijden? Antwoord
 • En als ik nou eens niet in de hel geloof? Antwoord
 • Hoe weet men dat de Bijbel waar is? Antwoord
 • Kan een gered persoon ooit weer verloren gaan? Antwoord
 • Wat is de eeuwige bestemming van een kind dat sterft? Antwoord
 • Voelt God onze pijn? Antwoord
 • Het goede nieuws - Hoe kan ik gered worden van de hel. Antwoord

[ Indien deze informatie U geholpen heeft, overweeg, in gebed, een gift om te helpen in de onkosten om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te maken voor U en uw familie! Giften zijn aftrekbaar van de belastingen. ]

Translation by: Josine

Auteur: Dr. Bruce W. Dunn of Grace Communications. Quotes provided by Daryl E. Witmer of AIIA Institute.

Text copyright © 1999, Grace Communications, Alle rechten voorbehouden. Gedrukte exemplaren van het boekje Hell: Fact or Fiction zijn verkrijgbaar bij de eigenaar van het copyright .

Click here. Is Jezus Christus het antwoord op Uw vragen?

ChristianAnswers.Net/dutch
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

goldbar Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network STARTPAGINA en Domein Gids