En als ik nou eens niet geloof in de hel?

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Bulgaars, Frans, Italiaans, Japans, Portugees

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Je hebt vast wel ergens een verzekering voor afgesloten—bij voorbeeld tegen diefstal, een autoverzekering of persoonlijke aansprakelijkheidverzekering—noem maar op. Verzekeren is een miljardenbusiness geworden. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan, dat dat hele verzekeringsgedoe is gebaseerd op : VOOR HET GEVAL DAT. Ik laat m’n auto verzekeren. Ik zoek niet naar een ongeluk. Ik verwacht er zelfs geen een. Ik ga zelfs proberen er geen een te krijgen, maar voor het geval dat ik er een krijg is het vreselijk handig om gedekt te zijn. Ziekenhuisopname? Je verwacht niet ziek te worden, je bent niet van plan om ziek te worden, maar voor het geval dat… trek je portemonnee maar open als je niet verzekerd bent.

Voor iemand die het hele gedoe over hel en verdoemenis onsmakelijk vindt en die weigert te geloven dat er een hel is, zelfs als Jezus Christus het ons leert, stel ik deze vraag: Wat doe je met die kleine woordjes: VOOR HET GEVAL DAT? Misschien is er wel een hel.

Misschien rijd je je auto total loss, en alleen voor dat ‘misschien’ geef je honderden dollars uit aan autoverzekering. Maar voor een zaak van veel groter belang, het EEUWIGE LEVEN heb je geen belangstelling. Je loopt gewoon over straat, gaat de snelweg op, je bevindt je in een wereld vol misdaad en mogelijke ongelukken, maar toch gok je erop dat het met de eeuwigheid wel goed zit! Je loopt wel 24 uur per dag een groot risico! Je vindt het allemaal onzin, toch?

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Als er geen hel is, dan heb ik niets verloren; maar wel alle zegeningen ontvangen, de vreugde van de Heer, te weten dat mijn zonden vergeven zijn, ’s avonds mijn hoofd te rusten leggen in de wetenschap, dat als je het eind van de nacht niet haalt, je wakker wordt in de hemel! Je zaken voor altijd goed op orde te hebben. Tsjonge, dat is mooi. Dat is nog eens je zaken goed afhandelen. Wat er ook op mijn weg komt, ‘ons lichaam verlaten is onze intrek bij de Heer nemen.’ (2 Kor. 5:8).

Jezus leerde over de realiteit van het feit dat er een hel is. We kunnen van mening verschillen over de interpretatie of het juist verstaan van zijn woorden, dat laat ik maar aan jezelf over. Onze Heer maakte geen grapjes toen hij het erover had. Hij weende over de massa’s die op weg waren naar het oordeel. Hij bad in Getsemané onder tranen en geween omdat hij alles af wist van de realiteit van de hel, waarvoor hij een uitweg moest scheppen.

Ik hoop dat je op dit punt orde op zaken stelt, dat je je hart opent en je leven aan Christus geeft. Zorg er in ieder geval voor dat je veilig geborgen bent. Als er een hel is, dan zit je goed. Als er geen hel is, dan nog haal je het beste uit dit leven. Bij zo’n deal zijn er geen verliezers. Zorg ervoor dat je het vandaag nog in orde maakt met Christus.

Vragen die hiermede in verband staan

 • Is er werkelijk een plaats die ze hel noemen? Antwoord
 • Waarom werd er een hel gemaakt? Antwoord
 • Is er vandaag de dag iemand in de hel? Antwoord
 • Zal er letterlijk een brandend vuur zijn in de hel? Antwoord
 • Wat zou u er voor over hebben om uit de hel te blijven? Antwoord
 • Hoe kan een God van liefde iemand naar de hel sturen? Antwoord
 • Waarom staat God toe dat onschuldige mensen lijden? Antwoord
 • En als ik nou eens niet in de hel geloof? Antwoord
 • Hoe weet men dat de Bijbel waar is? Antwoord
 • Kan een gered persoon ooit weer verloren gaan? Antwoord
 • Wat is de eeuwige bestemming van een kind dat sterft? Antwoord
 • Voelt God onze pijn? Antwoord
 • Het goede nieuws - Hoe kan ik gered worden van de hel. Antwoord

[ Indien deze informatie U geholpen heeft, overweeg, in gebed, een gift om te helpen in de onkosten om deze geloofsopbouwende dienst beschikbaar te maken voor U en uw familie! Giften zijn aftrekbaar van de belastingen. ]

Vertaler: Josine

Auteur: Dr. Bruce W. Dunn of Grace Communications. Quotes provided by Daryl E. Witmer of AIIA Institute.

Text copyright © 1999, Grace Communications, Alle rechten voorbehouden. Gedrukte exemplaren van het boekje Hell: Fact or Fiction zijn verkrijgbaar bij de eigenaar van het copyright

Click here. Is Jesus Christ the answer?

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA


Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network STARTPAGINA en Domein Gids