Ами ако не вярвам в Ада?

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Вие може би сте имали някакъв вида на застраховка—първа, кражба, на кола или за вас—наименувайте я. Застраховката е мултимилиардов бизнес. Но спирали ли сте и помисляли ли сте че целия бизнес е върху две думи—МОЖЕ БИ. Застраховам си колата. Не гледам да катастрофирам. Не очаквам. Ще се опитам да нямам, но може би ще имам, и би било много хубаво ако съм покрит. Болнични? Не очаквате да сте болни, не планирате да сте болни, но може би ще бъдете, и болницата ще ви оправи ако не сте готови.

Към личността която намира цялата работа за Ада и съд сурова тема, и който отказва да ги повярва, дори и ако Исус Христос го е учил, аз питам въпроса: Ами какво за малките думички “може би”? Може би има Ада.

“Може би” вашата кола ще се блъсне, и поради тези малки думи “може би” ще платите стотици долари за застраховка. Обаче ще вървите из града без ВЕЧНА застраховка за живот. Вървете улиците, пресичате пътища, в свят на престъпление и тероризъм и потенциални катастрофи навсякъде, и макар това вие си залагате вашата вечност! Вие живеете един голям риск 24 часа на ден! Просто не прави много смисъл, нали?

Photo copyrighted. Courtesy of Films for Christ.

Ако няма никакъв Ад, не съм загубил нищо; но колко хубаво е само да се има радостта на Господа, да се знае че вашите грехове са простени, да се отиде в леглото всяка нощ и да се знае че дори и ако не оживеете през нощта, ще се събудите в Рая! Да се има нещо завинаги станало. Много е хубаво. То е свършен бизнес. Каквото дойде към мен, “да сме отстранени от тялото и да бъдем у дома при Господа.” (2 Коринтяни 5:8).

Исус учи за реалността и фактът на Ада. Може да се съгласяваме по различни точки или интерпретации в нашето разбиране на Ада, но аз ще оставя това с вас. Нашият Господ говори за Ада по много сериозен начин. Той плачеше за хора отиващи на съд. Молил се е в Гетсемен със силно плачене и сълзи понеже Той е знаел за всички тези реалности за които Той е донесъл начин за избягване.

Надявам се че сте се справили с тази тема, и че сте си отворили вашето сърце и вашият живот към Христос. Запазете се. Ако има Ада, сте запазени. Ако няма Ада, все още вземате най-доброто от този живот. И не можете да загубите в такава сделка. Осигурете днес че вашето доверие е в Христос.

Свързани въпроси

 • Има ли истинско място наречено “Ада”? Отговор
 • Защо е бил направен Ада? Отговор
 • Има ли някой в Ада днес? Отговор
 • Ще има ли буквално горящ огън в Ада? Отговор
 • Какво би трябвало да сте готови да направите да не отидете в Ада? Отговор
 • Как може Бог на любов да прати някой в Ада? Отговор
 • Защо позволява Господ на невинните да страдат? Отговор
 • Добрите Новини – Как можете да бъдете спасени от Ада. Отговор
 • Откъде знаете че Библията е вярна?Отговор
 • Може ли спасен да бъде изгубен? Отговор
 • Каква е вечната съдба на бебе което умре? Отговор

[ Ако тази информация ви е била полезно, ако обичате молитвено си помислете за дарение да ни помогни с разходите за тази вяроизграждаща помощ възможна за вас и вашето семейство! Даренията са без такса. donate ]

Преводач: Vlad Velinov

Автор: Д-р Брус У. Дън от Grace Communications. доставени от Даръл Е. Уитмър от AIIA Institute. Текстът под авторско право © 1999, Grace Communications, Всички Права Запазени. Изпринтнати копиета на книжката Ада: Факт или Фантазия ги има .

Явява ли се Исус отговор на твоите въпроси?

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602
USA

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network ДОМАШНА СТРАНИЦА и ДИРЕКТОРИЯ