Scheppings SuperBibliotheek
books2.gif
column1.jpg
Korte feiten…
over het onstaan van de mens

Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs dat de moderne mens evolueert.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de mens evolueerde uit aapachtige voorouders, of uit enig ander dier.

Creationisten houden vol dat de mens altijd mens is geweest en apen altijd apen. Er is nooit een bewijs voor het tegendeel geleverd.

Click here for God's Story Online.
Wat zegt de bijbel over de oorsprong en bestemming van de mensheid? Lees en luister God's Story: From Creation to Eternity

Christian Answers WebBible
Gebruik onze handige online bijbel.


Oorsprong van de mens Origin of Humans - Introduction

Bekijk deze bladzijde in het: Engels (English), Portugees (Português), Russisch (Россия - Русский), Spaans (Español)

Waar komen de menselijke rassen vandaan? Antwoord
Zijn er voor de verschillen in ras verklaarbare redenen aan te voeren om vast te kunnen stellen dat alle rassen rechtstreeks van Noach en zijn gezin afstammen?

Click to learn about ADAM, the first man
Waar leek Adam op? Ontdek de fascinerende feiten over deze unieke mens, van wie we allemaal afstammen! Dit antwoord staat in onze kindersectie, maar het is op een niveau geschreven dat ook volwassenen kunnen waarderen.

Had Adam een navel? Antwoord
Vaak wordt ons de vraag over Adams navel gesteld. Hier is het antwoord.

Waar haalde Kaïn zijn vrouw vandaan? Antwoord
Waarom is het belangrijk? / De eerste mens / De laatste Adam / Allen verwant / De eerste vrouw / Kaïns broers en zusters / De vrouw / Maar hoe zit het nu met Gods wetten? / Biologische Afwijkingen / Kaïn en het land van Nod / Voor wie was Kaïn zo bang? / Waar kwam de technologie vandaan?

Waar komen alle slechte dingen vandaan? Antwoord
De oorsprong van het kwaad / Als de wereld voor de zondeval geen dood kende of strijd, hoe kunnen we het dan verklaren dat dieren en insecten instinctmatig andere levende organismen pijn doen of doden? Een diepgaande studie en een paar mogelijke verklaringen.

Black and White - Racial Issues. Illustration copyrighted. Voor antwoorden over Racisme, Rassen issue's en Christendom ga naar onze vraag en antwoord index
Inclusief zulke vragen als "Waar komen al die verschillende huidskleuren toch vandaan?", "Wat zijn de consequenties van een foute aanname over de oorsprong van rassen?", "Zijn zwarte mensen het resultaat van de vloek over Cham?", "Wat weet je over de mens uit het stenen tijdperk?, "Is een huwelijk tussen twee mensen uit een verschillende ras wel bijbels?", en nog meer


Engels

Kun je uit het DNA van mensen en apen afleiden dat ze aan elkaar verwant zijn? Antwoord
Men zegt dat onze DNA structuur voor 97% overeenkomt met dat van chimpansees. Zijn we slechts hoog geëvolueerde apen? Voor een goed begrip over dit issue moet je de volgende zeven opvattingen in ogenschouw nemen.

Wie is wie en wat is wat in de wereld van zogenaamde missing links? Antwoord
Missen we die “missing links” echt, of zijn die eigenlijk al gevonden en gedocumenteerd in de voorgaande eeuw?

Is er fossiel bewijs van 'missing links' tussen mensen en apen? Leefde de oermens echt vijf miljoen jaren geleden? Antwoord
Een gedetaileerd en verhelderend verslag van paleontologist Dr. Marvin Lubenow

Waar zijn alle menselijke fossielen? Antwoord
Waarom vinden we niet duizenden menselijke fossielen als de zondvloed echt gebeurd is? Wat gebeurde er met al de mensen die niet aan boord van de ark waren?

Krijgt het menselijke foetus in zijn ontwikkeling tijdelijk kieuwen, een staart en een dooierzak? Antwoord
We hebben allemaal gehoord, dat het menselijke embryo in de baarmoeder veel overeenkomsten heeft met een vis. Is dat waar? Is dit een bewijs van de evolutie van de mens uit een vis? (embryonic recapitulation theorie / rudimentaire organen)

Menselijke kieuwen - Is het waar dat er wel eens mensen geboren zijn met kieuwen? Antwoord
Een kijkje naar de claims dat er mensen geboren zijn met evolutionaire vissenkieuwen in de nek. Dit opvallende verslag komt uit de Australische krant de Northern Star.

Klonen. Goed of slecht? Antwoord

Waar komt kanker vandaan? Antwoord
Een christelijke dokter in de pathologie bespreekt de ware aard van kanker en er ligt een fascinerend verband tussen kanker en de vloek uit Eden die Adam en Eva over zich heen haalden door te zondigen.

Krogman, de Croc—een nieuw soort oermens? Antwoord
Wat leren we uit de vondst van een fossiele menselijke kies? Is er voldoende bewijs van het veranderen van een drieknobbelige kies in een vierknobbelige?

[ Als deze informatie u van dienst is geweest, wilt u dan biddend overwegen om een donatie te geven om de kosten te dekken voor deze geloofsopbouwende dienst, die beschikbaar is voor u en uw gezin! Donaties zijn aftrekbaar van de belasting. ]


Translated by: Josine

but-edn2.gifChristian Answers Network

To Eden Homepage | To Nederlands Christian Answers Network Homepage