Lásd ezt az oldalt: English and other languages


Nézd meg a filmismertetőnket
„A Passió”
HALLGASD MEG ennek az oldalnak a tartalmát egy kicsit hosszabb verzióban (Ray Comfort beszél), (Windows Media Player szükséges hozzá) - LEJÁTSZÁS (12 perc)

Mel Gibson „A Passió” című filmjét sokan sértőnek ítélik meg. Miért? Szex jeleneteket vagy csúnya beszédet tartalmaz? Nem. Azért, mert a film Jézus Krisztus halálának brutálisan élénk megjelenítése.

Ézsaiás próféta könyve megjósolta, hogy ezek a brutális haláljelenetek valóban le fognak játszódni – a Messiás „…a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze” mégis így folytatódik: „Az Úr akarata volt az, hogy betegség törje össze.” (Lásd Ézsaiás 53:5-10)

Mit jelent ez és miért érint téged is?…


Lásd ezt az oldalt: holland, angol nyelv (english), indonéz

E gyszer egy kisfiúnak megtiltotta az apukája, hogy hozzányúljon egy régi vázához (a váza nem az övé volt). Egy napon a kisfiú nemcsak hogy hozzányúlt, hanem véletlenül el is törte azt. Nem aggódott különösebben, mert azt hitte, könnyedén újat lehet venni helyette. Amikor az apja megtudta, hogy eltörött, megmondta a fiának, hogy a váza 25 ezer dollárt ért.

Csak ekkor, amikor megértette a váza igazi értékét, látta be a fiúcska az engedetlensége komolyságát, és a szívében megbánta amit tett. Amikor az apja látta, hogy a gyermek valóban sajnálja a történteket, azt mondta neki: „Fiam, igaz, hogy mindenem amim csak van rá fog menni, de kifizetem a váza árát, mert szeretlek.”

Hogy megértsd, micsoda hihetetlen dolgot tett érted Isten, pillantsunk bele a te engedetlenségedbe most egy percre.

Betartottad a Tízparancsolatot? Mindennél jobban szeretted és tisztelted Istent? Vagy netán összeeszkábáltál magadnak egy istent, ami jobban megfelelt? Használtad valaha is Isten nevét káromkodásra? Betartottad a vasárnapot, tisztelted a szüleidet? Gyűlöltél-e valaha valakit? Isten szemében a gyűlölet egy a gyilkossággal.

Jézus azt mondta: Bárki, aki vágyakozással néz egy nőre, a szívében már házasságtörést követett el vele. (ebbe beleérti a házasság előtti szexuális kapcsolatot is). Megtörtént-e ez veled?

Loptál-e el valamit? A tárgy értéke teljesen mindegy. Hazudtál? (Beleértve ezeket a kérdéseket is). Irigyeltél dolgokat, amik máséi voltak?

A Biblia figyelmeztet bennünket, hogy el fog jönni a nap, amikor Isten megbünteti a gyilkosokat, hűtleneket, tolvajokat, hazugokat, stb. Ítélkezni fog minden szavunk és gondolatunk fölött.

Tehát, az Ítélet napján vajon bűnösnek vagy ártatlannak találtatsz majd?

Lehet, hogy azt gondolod, Isten jó és szemet húny a bűneid felett. De éppen az ő jósága az, ami biztosítani fogja, hogy a gyilkosok, tolvajok, hazugok stb. megfelelő büntetésben részesüljenek.

Vagy talán azt hiszed, hogy a jó cselekedeteid majd kitörlik a rosszakat azon a napon. Annak a ténynek azonban, hogy egy bűnöző adományoz valamit a szegényeknek, semmi köze nincs a bűntettével. Istent a világ összes jótettével nem lehet lefizetni és rábírni, hogy bocsássa meg a vétkeinket. Minden egyes szófogadatlanságot meg fog büntetni.

[Ha nem egészen érted vagy nem hiszed, hogy megszegted Isten törvényét, olvasd el ezt: Elég jó vagyok ahhoz, hogy a mennyországba kerüljek?]

Belátod most már, hogy ripityára törted a „vázát”, és nem tudod a dolgokat egymagad újra jóvá tenni?

Isten viszont maga egy bűntelen emberré vált, hogy újra igazzá tegyen Téged. A keresztrefeszítés horrorja felfedi, milyen haragos a bűnre. Az a tény, hogy egy vágyakozó pillantást házasságtörésként, vagy a gyűlöletet gyilkosságként ítéli el, megmutatja milyen komoly dologról van szó, és ugyanez a tény segíthet abban, hogy megbánjuk amit tettünk.

[Olvasd el ezt: Hogyan halt meg Jézus? Tudd meg a tényeket (történelmi és tudományos bizonyítékokra alapozva)]

Copyright, Newmarket Film Group
Jézus Krisztus ábrázolása „A Passió”-ban.
Nézd meg a filmismertetőnket.

 

Gondolj csak bele, mit tett Isten, hogy helyre hozza a dolgokat. A Názáreti Jézust brutálisan összeverték a mi bűneink miatt, mégis, „Az Úr akarata volt az, hogy betegség törje össze”. Isten annyira szeret Téged, hogy azt akarta, a Kereszt által rendbe jöjjenek a Te dolgaid, majd a feltámadással legyőzte a halált.

A Bibliában azt olvassuk, „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16).

Tudatosan fordulj Istenhez, bánd meg a bűneidet és bízd magad a Megváltóra (ezáltal újjászületsz, lásd János 3:1-5), máskülönben nagyon komoly büntetésben lesz részed és a pokolra kerülsz.

[Lásd még: Létezik egy konkrét, „Pokol” nevű hely?]

Isten nem akarja, hogy ez történjen, ezért valld meg Neki a bűneidet most (ki tudja, lesz-e még alkalmad holnap), vesd a bizalmadat Jézusba, hogy megváltson, és ezáltal a halált életre cseréled.

[Ha nem vagy benne biztos, mi is az amit Jézus nyújt, vagy hogy mit mondj, nézz el ide: Isten története: Mit jelent Isten ajándéka számodra?]

 


Nézd meg most!
A REMÉNY: Isten az emberiségnek tett ígérete (78 perc)

Fedezd fel Jézus történetének azt a részét, ami hiányzik A Passióból. Fedezd fel a REMÉNY lenyűgöző üzenetét, amit Isten küld az embereknek – időrendi sorrendben, a világ teremtésétől napjainkig. Itt találsz egy filmet, ami Isten szeretetének és gondoskodásának időtlen üzenetét közvetíti, gyönyörű, személyre szóló és érthető formában. MUTASD

Lehet, hogy örök életed kapcsán hibás dolgokat feltételezel? Találj rá a szükséges válaszokra most! Nézd meg ezt a pontos és érthető videó prezentációt. MUTASD

Fedezz fel néhány választ a legszkeptikusabb kérdéseidre Jézussal kapcsolatban. Ki volt ő? Olvasd el a történetét, vizsgáld meg isteni voltának, csodáinak, és feltámadásának bizonyítékát, tudj meg többet tanításairól. MUTASD
Easter, the Resurrection of Jesus
Tudd meg az elképesztő igazságot Jézus feltámadásáról, ami egy központi téma a történelemben. Kérdések és válaszok szkeptikusoknak, diákoknak, gyerekeknek, valamint érdekes kiegészítő anyagok. MUTASD
Igen, Jézus Krisztus valóban meg tudja adni a válaszokat, amiket már olyan régen keresel. Ő ki tudja tölteni az űrt a szívedben. Békét és örömet tud adni neked. NÉZD MEG A VÁLASZOKAT gyakran feltett kérdésekre a megváltásról, bűnbocsánatról, az evangéliumról és más témákról. MUTASD
Érted Isten történetét? Gyere velünk egy multimédiás kirándulásra a Biblián keresztül, a Teremtéstől az örökkévalóságig. Nézd meg ezt a tanulságos összefoglalást a Biblia legfontosabb eseményeiről, időrendi sorrendben. MUTASD
Christian Answers EffectiveEvangelism™ site - Learn how to be more effective in sharing the Gospel
Tanácstalan vagy, hogyan oszd meg a hitedet másokkal? Az EffectiveEvangelism.com oldalon találsz néhány ötletet, hogy tudsz keresztényként másokat is hatásosan elérni. MUTASDValahogy így imádkozz:

„Kedves Istenem, elhatározásom, hogy hátat fordítok a bűneimnek (konkretizáld őket). Egyedül Jézus Krisztusba mint Úrba és Megváltóba akarom vetni a hitemet. Kérlek, hogy bocsáss meg nekem, változtass meg belülről és ajándékozz meg az örök élettel. Jézus nevében, amen.”

Ezt követően kezdd el rendszeresen olvasni a Bibliát, és próbáld betartani azt, amit ott olvasol. (Lásd János 14:21).

Köszönjük, hogy elolvastad ezt az oldalt. Még ezt nézd meg: Spórolj meg magadnak egy jó adag fájdalmat..” Itt fontos elveket találsz, amik segíteni fognak abban, hogy növekedj a hitedben.


Írta: Ray Comfort. A szöveget szerzői jog védi, 2004, Living Waters Publications, amely a ChristianAnswers.Net tagja. A szöveget a Living Waters Publications kis füzet formájában is kiadta.


Kérünk, szánj rá egy percet, hogy megoszd velünk a döntésedet…
(Jelölj megy egyet az alábbiak közül)

Még nem döntöttem el magam Jézus mellett, de érdekel a dolog. Kérem, vegyék fel velem a kapcsolatot.

Elmondtam az imádságot és Krisztus által örök életet kaptam.

Megbántam ugyan a bűneimet, és elfogadtam Jézus megváltását, elhatároztam hogy követem Őt egész életemben, mégis bizonytalan vagyok az örök életemet illetően.

Eldöntöttem, hogy újra Jézusnak adom az életem, és őt szolgálom. [Imádkozz, valld meg és bánd meg a bűneidet. Kérd meg, hogy segítsen abban, hogy Hozzá méltóan élhesd az életed.]

Nem hoztam új döntést, már egy ideje keresztény vagyok.

Van még KÉRDÉSED a megváltásról, megbocsátásról vagy ehhez kapcsolódó témákról? A VÁLASZOK egy kattintásnyira vannak.


Név:
Foglalkozás:
Férfi
Kor:
My faith:
Other:

Nation:
Email:
Írd be amit szeretnél az alábbi helyre. Ha szeretnéd, hogy egyik önkéntesünk felvegye veled a kapcsolatot emailben, kérünk ezt is jelezd.

Tudj meg többet

Click to read
 • Jézus Krisztus ember vagy Isten? Válasz
 • Ha Jézus Isten, akkor hogy tudott meghalni? És ha meghalt a kereszten, akkor hogyan l
 • ehet ma életben? Válasz
 • Honnan tudjuk, hogy Jézus valóban feltámadt a halálból? Válasz
 • Hogyan halt meg Jézus? Válasz
 • Igaz az, hogy Jézus vért izzadt? Válasz

 • Mit jelent az a név, hogy „Krisztus”? Válasz
 • Mit jelent az a szó, hogy „Messiás”? Válasz
 • Mi az az inkarnáció? Válasz
 • Mi a Szentháromság? Válasz

 • Jézus szűzen fogantatása nem csak monda, és tudományos lehetetlenség? Válasz
 • Bebizonyította-e a tudomány Jézus csodáinak lehetetlenségét? Válasz

 • Látogass el a speciális weboldalainkra is…Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602

Translated by: Anna Gregg

A ChristianAnswers.Net semmilyen kapcsolatban nem áll „A Passió”-val és független mind az Icon Distributiontől, mid az LLC és annak tagjaitól, konszerntagoktól valamint felhatalmazottaktól. A nézetek és vélemények, amik itt kifejezésre jutottak, nem szükségszerűen egyeznek meg az Icon Distribution, LLC és annak tagjai, konszerntagok és felhatalmazottak nézeteivel és véleményével.