A mennybe kerülsz majd? Egy pillantás a népszerű nézetekre és a bibliai valóságra
Nézd meg a TÖBBI filmünket
Step One: Watch the Video
30 perc
Annak jobb megértéséhez, hogy miről van szó ezen az oldalon, kérünk, nézd végig a videót. Ez 30 perc hosszú.
Step Two: Consider…

Most, hogy megnézted a videót, gondolkodj el a feltett kérdéseken. Hogyan válaszolnád meg ezt a kérdést:

“Mit gondolsz, a mennybe kerülsz majd, ha meghalsz?”Lásd még:
Click here to watch THE HOPE on-line!

Az örömhír – Hogyan menekülhetsz meg a pokoltól. Válasz

Honnan tudhatod, hogy a Biblia igaz? Válasz

További válaszokat találhatsz oldalunk többi részein…
Christian Answers Network
Teremts, fejlds s tudomny
Bibliai Rgszet
Jézus Krisztus a válasz a kérdéseidre?
Jézus Krisztus
What is the true meaning of CHRISTMAS?
About the Bible.
The Great Dinosaur Mystery Online
Christian Answers WebBible
Our Online Catalog

Response to 'Do you think you are going to go to Heaven?' Melyik a Te válaszod?
 • Igen (55%)
 • Remélem - nem vagyok biztos benne (35%)
 • A pokolba kerülök (4%)
 • Nincs menny (6%)

Ha úgy gondolod, hogy a pokolba fogsz kerülni, vagy ha tagadod, hogy létezne menny vagy pokol, buzdítunk arra, hogy gondosan vizsgáld meg a helyzeted. Meg vagyunk győződve, hogy a pokol igenis valóságos hely. Nézd meg miért, és azt is, miért kell mindenáron elkerülnöd. Tudjuk, hogy ez egy kellemetlen téma, de sokkal fontosabb, minthogy figyelmen kívül hagyjuk.

Bár sokan, ha megkérdezik őket, “a mennybe kerülnek-e majd?”, azt válaszolják, hogy “igen”, vagy “úgy gondolom”, mégis sokak tévednek végső rendeltetési helyük tekintetében. Sokan azt hiszik, hogy a következő okok valamelyike miatt jogot nyernek a mennybe.

I'm basically a good person “Alapjában véve egy jó ember vagyok:” (60%)
Amikor azt mondod, hogy magadat jó embernek tartod, vedd figyelembe, hogy ez azért van, mert emberi mércéhez viszonyítod magad, nem pedig Istenéhez. Ha Hitlerrel vagy Charles Mansonnal hasonlítod össze magad, bizonyára “jónak” tűnsz. De mi a helyzed, ha Teréz anyához viszonyítod magad? A legtöbb ember e két szélső helyzet közé esik.

A Biblia azt tanítja, hogy senki sem jó (Róma 3,10). Te sem. Én sem. Teréz anya sem. A katolikus szentek sem. Még a próféták sem, akiket Isten küldött a földre évszázadokkal ezelőtt. Csakis Isten jó (Lukács 18,18-20)

El tudod képzelni, hogy egy jó, szent, tökéletes, igazságos Isten jelenlétében legyen bárki, aki csak egyetlen hibát is elkövetett? Mivel ez a helyzet, felmerül egy probléma: hogyan jöhetünk egy Szent Istenhez, és élhetünk vele?


I haven't harmed anybody “Sosem bántottam senkit.” (2% response)
Biztos vagy benne, hogy sosem bántottál senkit? Átgondoltál mindent, amit másoknak mondtál? Jézus figyelmeztet a Máté 5,21-22-ben, hogy ha igazságtalanul haragszunk valakire, méltók vagyunk az ítéletre.

I try to keep the 10 Commandments “Megpróbálom betartani a tízparancsolatot.” (5%)
Vess egy pillantást erre, mielőtt válaszolnál:
Mit vár el tőlem Isten?

Most elmondhatod őszintén, hogy sohasem hazudtál – még “kegyes hazugságot” sem? Sosem loptál – még egy gémkapcsot sem? Talán sohasem követtél el házasságtörést fizikailag, de tudtad azt, hogy Jézus szerint a más utáni vágyakozás ugyanilyen rossz Isten előtt?

Ha csak egyszer is megszegtél egyetlen törvényt, ez törvénysértővé tesz téged. Ha figyelsz, minden bizonnyal a saját lelkiismereted mondja el, hogy megszegted a törvényt.
Lásd: Elég jó vagyok, hogy a mennybe kerüljek?


I go to church “Járok gyülekezetbe.” (8%)
A gyülekezetbe járás jó dolog. (Lásd » Miért járjanak a keresztények gyülekezetbe? és » Hogyan találhatok egy jó gyülekezetet?) De ha azt gondolod, hogy pusztán a gyülekezetbe járás elég jó, hogy kiérdemeld általa a mennybe jutást, akkor vizsgáld meg a Róma 3,27-et és az Efézus 2,8-at. Ezek a részletek világosan elmondják, hogy semmi, amit a földön tehetünk, nem igazíthat meg minket Isten csalhatatlan tekintete előtt (még az sem, ha megpróbálunk gyülekezetbe járni, hogy jutalmat nyerjünk Istennél).

Jézus kemény szavakkal illette a farizeusokat. Ők vallásos viselkedésükkel próbáltak kegyet nyerni Istennél. De Jézus “viperák fajzatának”. nevezte őket. Lásd még: Máté 9,11; 12,39, 16,1-4; Lukács 7,39; 18,11.


I believe in God “Hiszek Istenben.” (10%)
Talán úgy véled, hogy az Istenben való hit elég jó ahhoz, hogy a mennybe kerülj. De fontold meg: Sátán és a démonai hiszik, hogy Isten valóságos, ez azt jelenti, hogy ők is a mennybe kerülnek? (Jakab 2,19) Lásd még: Róma 1,20.

I've done the best I could “A tőlem telhető legjobbat teszem.” (15%)
Talán megpróbálsz általában jót tenni. Követtél el hibákat, de ha Isten összehasonlítja a jót és a rosszat, amit tettél, azt reméled, hogy a jó lesz túlsúlyban. Ismét felmerül egy probléma: ha életedben csak egyszer is bűnt követtél el, megszegted Isten törvényét. Isten az igazságunkat úgy látja, mint fszennyes ruhát”. Amikor Isten szentségre vonatkozó mércéjére gondolunk, nem kerülünk hozzá közelebb. (Lásd » Milyen jó elég jó?)

Mindannyian megszegtük Isten törvényét, és bűnösen állunk egy szent Isten előtt.

Mint ahogy egy emberi bírónak igazságot és büntetést kell érvényre juttatnia a bűnössel szemben, ugyanúgy Istennek is, aki tökéletesen igaz, szent és igazságos, büntetnie kell a bűnt.


Mi a megoldás?

Amikor véget ér ez az élet, mindannyian meg fogunk állni Isten előtt az ítélet napján, és számot adunk majd az életünkről. Nem számít milyen jók próbáltunk lenni, a legjobb törekvéseink is csak “szennyes ruhák” lesznek Isten szemében, ha a minket Istentől elválasztó bűnt nem távolította el.

Isten, aki szent és igaz, valamint meg kell büntetnie a bűnt, egyúttal szerető és kegyelmes is, és nem akar büntetni minket.

Hogy megoldja ezt a problémát, Isten elküldte egyetlen Fiát, Jézus Krisztust, mint Isten megtestesülését, aki teljesen Isten és teljesen ember, hogy megfizesse bűneink adósságát.

Jesus Christ, artist's conception. Films for Christ
Tudj meg többet Jézus Krisztusról!
Az egyetlen mód, hogy a mennybe kerülj, ha hiszel Jézus Krisztusban. Miért ilyen fontos Jézus? Ő az egyetlen a földön, aki bűntelen életet élt. Mint tökéletes Isten és tökéletes ember, megkísértetett, mint mi, mégis bűntelen volt.

Egy másik bűnös ember sosem tehetne szabaddá Isten ítéletétől, azáltal, hogy magára vállalja a büntetésed.

Bár a halálos ítélet nehezedik ránk, 2000 évvel ezelőtt Isten testben eljött, a bíróság elé állt, és Ő maga kifizette bűneink adósságát. Mint egy könyörületes bíró, aki a saját életét adja, hogy megmentse a bűnöst, Jézus Krisztus magára vette a világ bűneit – az igaz meghalt az igazságtalanokért.

Az AJÁNDÉK teljesen INGYENES. Mint más igazi ajándék, ez sem kiérdemelhető.

Az örök élet ajándékát hit által fogadhatjuk el.

Felismerve, hogy nem menthetjük meg magunkat, és hogy rászolgáltunk Isten ítéletére a bűneink miatt, hit által jöhetünk Hozzá. Olyan szívvel, ami engedelmeskedni akar Istennek, Neki teljesen alávetett, a hitünket és bizalmunkat egyedül Jézus Krisztusba vethetjük a bűneink megbocsátásáért és az örök életért.

“Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki ne dicsekedjék.”

Most azonnal elfogadhatod az örök élet ajándékát.

Step Three: Decide…
 1. Elfogadni Jézust - Szeretném elfogadni Jézust
  Ha nem tudod, hogyan fogadd be Krisztust, nézd meg ezt. A Biblia ezt mondja: “Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” Tarts bűnbánatot Isten előtt. Olvasd el az 51. zsoltárt

  Ha bizalmad Krisztusba vetetted, KÖSZÖNTÜNK Isten családjában. Szeretünk Téged, és kívánjuk a legjobbat Istentől az életedre! Áldjon meg Isten Téged, és a családod, és használjon fel, hogy világíts a környezetedben.

 2. Elutasítom Jézust - Nem hiszek ezekben. Szkeptikus vagyok.

 3. Újra önátadás - Már Krisztus követője vagyok, de szeretném újra átadni az életem.
  Nézd meg tanácsainkat az új keresztényeknek.

 4. Várok - Vannak további kérdéseim. Vagy írj e-mailt.

Hogyan lehetek biztos a megmentésemben? Válasz

Content on this page provided by Ray Comfort and Films for Christ. Video and screen shots copyright, Double Vision Studios.

Nézd meg a többi online filmünket

ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network HOMEPAGE és TARTALOMJEGYZÉK

Translated by: Tóth Károly

Jézus Krisztus a válasz a kérdéseidre?