A do te Shkosh ne Qiell? Nje veshtrim ndaj nje mendimi popullor dhe realitieti Biblik
Shiko film ate Tjere
Step One: Watch the Video
30 minuta
Per te kuptuar sa me mire c’do te diskutohet ne kete faqe, ju lutemi te shikoni se pari videon. Eshte 30 minuta e gjate.
Step Two: Consider…

Tani qe ke pare videon, mendo per pyetjet qe ajo ngre. Si do t’i pergjigjesh kesaj pyetjeje?

“A mendon qe do te shkosh ne Qiell kur te vdesesh?”Gjithashtu shiko:

Click here to watch THE HOPE on-line!
God's Story Online.
God's Story: From Creation to Eternity—our on-line, multimedia presentation of the Bible from beginning to end.

Lajmi i Mire – Si te shpetohesh nga Ferri. Pergjigje

Nga e dime qe Bibla eshte e vertete? Pergjigje

Gjej me teper pergjigje ne pjese te tjera te faqeve tona…
Christian Answers Network
Is Jesus Christ the answer to your questions?
What is the true meaning of CHRISTMAS?
About the Bible.
Go to our JESUS page.
Archaeology and the Bible
Creation SuperLibrary
The Great Dinosaur Mystery Online
Christian Answers WebBible
click for Kid Explorers
Our Online Catalog

Response to 'Do you think you are going to go to Heaven?' Si vleresohet pergjigjja juaj
 • Po (55%)
 • Shpresoj—Jo e sigurt (35%)
 • Do shkoj ne ferr (4%)
 • Nuk ka qiell (6%)

Nese e di qe do shkosh ne Ferr, ose nese mohon qe ka Parajse apo Ferr, ne te nxisim qe ta mendosh mire situaten. Ne jemi te bindur se Ferri eshte nje vend shume i vertete. Shiko pse, dhe meso pse do te duash ta shmangesh me cdo menyre.E dime qe kjo teme eshte e papelqyer, por kjo ceshtje eshte shume e rendesishme per t’u injoruar.

Kujdes, megjithese shume njerez thone “po” ose “mendoj se po” kur pergjigjen per “A do te shkosh ne Qiell”, fatkeqesisht, shume jane gabim per destinacionin e tyre perfundimtar. Shume besojne se kualifikohen per ne Qiell per shkak te arsyeve te meposhtme te gabuara.

I'm basically a good person “Thelle thelle jam njeri i mire” (60%)
Kur thua se beson qe je njeri i mire dhe i ndershem, mbaj ne mendje se po e mat veten me mase njerezore dhe jo te Perendise. Nese e krahason veten me Hitlerin apo Charles Manson, patjeter qe dukesh te jesh “I mire”. Por po te krahasohesh me Nene Terezen? Shume njerez bien ne mes te ketyre dy ekstremeve.

ibla na meson se askush nuk eshte i mire (Romaket 3:10). As ti. As une. As Nene Tereza. As shenjtoret Katolike. Madje as Profetet qe Perendia dergoi ne toke gjate shekujve te kaluar. Vetem Perendia eshte I mire. (Luka 18:18-20)

A e kupton se eshte e pamundur per nje Perendi te mire, te shenjte, te persosur, te vertete te kete ne pranine e Tij dike qe ka bere qofte edhe nje gabim. Meqe eshte keshtu, kemi nje problem: si mund te jetojme me nje Perendi te Shenjte?


I haven't harmed anybody “Nuk i kam bere keq askujt” (2% response)
A je i sigurt qe kurre nuk ke lenduar njeri? A ke menduar gjerat qe flet me te tjeret? Jezusi paralajmeron ne Mateu 5:21-22 se edhe te qenit me inat pa te drejte ndaj dikujt te ve ne rrezik te gjykimit. Gjithashtu, sa njerez ke lenduar per shkak se ke deshtuar te besh gjera qe duhej te beje?

I try to keep the 10 Commandments “Jam perpjekur t’i mbaj 10 Urdherimet” (5%)
Shiko kete perpara se te pergjigjesh:
Cfare pret Perendia prej meje?

Tani a mund te thuash me ndershmeri se kurre nuk ke genjyer – qofte dhe nje “genjeshter te vogel te bardhe”? Kurre s’ke vjedhur – as edhe nje gozhde? Mbase nuk ke bere tradheti bashkeshortore ne menyre fizike, por a e di se Jezusi tha qe te shikosh dike me deshirim eshte njelloj per Perendine?

Sikur te kesh bere nje shkelje te vetme te ligjit, kjo te ben shkeles te ligjit. Nese degjon me kujdes, ndergjegjja jote do te te thote qe je me te vertete shkeles i ligjit.
Shiko: A jam aq i mire sa duhet per ne qiell?


I go to church “Shkoj ne kishe” (8%)
Te shkosh ne kishe eshte gje e mire. (Shiko » Pse te Krishteret duhet te shkojne ne kishe? Dhe » Si mund te gjej nje kishe te mire?) Por nese mendon se vetem e shkuara ne kishe mjafton per te fituar rrugen ne qiell, shiko Romaket 3:27 dhe Efesianet 2:8. Keto pjese jane te qarta se asgje qe ne bejme ne toke (si te shkuarit ne kishte te fitoje merite me Perendine) mund te na beje ne te drejte ne veshtrimin e Tij te padeshtueshem.

Jezusi kishte fjale te fuqishme per Farisenjte e diteve te Tij. Ata u munduan te meritonin favorin e Perendise duke vepruar si fetare. Por Jezusi i quajti ata “pjelle neperkash”. Shiko gjithashtu Mateu 9:11, 12:39, 16:1-4; Luka 7:39, 18:11.


I believe in God “Besoj ne Perendine” (10%)
Mbase mendon se besimi ne Perendine mjafton per te shkuar ne qiell. Por merr parasysh kete: meqe Satani dhe demonet besojne se Perendia eshte i vertete, a do te thote kjo se dhe ata do te jene ne qiell? (Jakobi 2:19) Shiko gjithashtu Romaket 1:20.

I've done the best I could “Kam bere me te miren qe mund te beja” (15%)
Mbase je munduar shumicen e kohes te besh c’eshte e drejte. Ke bere disa gabime dhe nese Perendia peshon veprat e mira kundrejt veprave te gabuara, ti shpreson se do dalesh ne rregull. Perseri, kemi problemin se nese ke mekatuar qofte edhe nje here te vetme ne jete ke thyer ligjin e Perendise dhe je thyes i ligjit. Perendia e sheh drejtesine tone si “lecka te qelbura”. Kur ne mendojme per standartin e shenjterise te Perendise, ne as qe mund te afrohemi. (Shiko » Sa mire eshte mjaftueshem?)

Ne te gjithe kemi thyer ligjet e Perendise dhe qendrojme fajtore perpara nje Perendie te shenjte.

Ashtu si nje gjykates njerezor qe duhet te vendose drejtesi dhe te denoje keqberesit, Perendia, qe eshte plotesisht i paanshem, i shenjte dhe i drejte, duhet te denoje mekatin.


Cila eshte pergjigjja?

Kur jeta te mbaroje, secili prej nesh do te qendroje perpara Perendise ne Diten e Gjykimit dhe do te jape llogari per jeten e bere. Pavaresisht sa te mire kemi qene, perpjekjet tona me te mira do te jene si “lecka te qelbura” ne veshtrimin e Perendise, qe eshte sikur mekati qe na ndan nga Perendia te mos jete hequr.

Perendia qe eshte i drejte dhe i shenjte, dhe qe duhet te denoje mekatin, eshte gjithashtu i dashur dhe i meshirshem dhe nuk do te na denoje.

Per te zgjidhur kete problem, Perendia dergoi Birin e Tij te vetem Jezus Krishtin si Perendi i misheruar, plotesisht Perendi dhe plotesisht njeri, per te paguar borxhin e mekatit tone per ne.

Jesus Christ, artist's conception. Films for Christ
Meso me teper per Jezus Krishtin!

E vetmja menyre per te shkuar ne Qiell eshte te vendosesh besimin ne Jezus Krishtin. Pse eshte Jezusi kaq i rendesishem? Ai eshte i vetmi qe jetoi ne toke nje jete te pamekate. Plotesisht Perendi dhe plotesisht njeri, ai u tundua ashtu si ne, e megjithate ishte i pamekate.

Nje bashke mekatar kurre nuk do te mund te te shpetonte nga gjykimi i Perendise duke marre denimin mbi vetveten. Vetem Jezusi u kualifikua per nje gje te tille.

Me vendimin e vdekjes mbi ne, 2000 vjet te shkuara, Perendia erdhi ne mish, hyri ne dhomen tone te gjyqit dhe pagoi borxhin tone te mekatit. Si nje gjykates i dhembshur qe jep jeten e vet per te shpetuar fajtorin, Jezus Krishti mori mbi Vete mekatet e botes—i drejti vdiq per te padrejtet.

DHURATA eshte plotesisht E LIRE. Ashtu si cdo dhurate e vertete nuk eshte e fituar apo e merituar.

Dhurata e jetes se perjetshme merret me besim.

Duke kuptuar se nuk mund ta shpetojme vetveten dhe se mertojme gjykimin e Perendise per mekatet tona, ne vijme tek Ai me besim. Me nje zemer qe deshiron t’i bindet Perendise dhe te varet plotesisht tek Ai, ne e vendosim besimin dhe shpresen vetem ne Jezus Krishtin per faljen e mekateve dhe per jeten e perjetshme.

“Se nga hiri ju u shpetuat nepermjet besimit, jo nga vetja juaj. Eshte dhurate e Perendise, jo e veprave, qe askush te mos mburret.”

Ti mund te marresh dhuraten e jetes se perjetshme tani.

Step Three: Decide…
 1. Prano Jezusin—Dua te pranoj Krishtin.
  Nese nuk di si te pranosh Krishtin, shiko kete. Bibla thote se “Nese i rrefejme mekatet tona, ai eshte besnik dhe i drejte te na fale mekatin dhe te na pastroje nga cdo paudhesi.” Pendohu perpara Perendise. Lexo Psalmin 51.

  Nese ke besuar Krishtin, MIRESEARDHE ne familjen e Perendise! Ne te duam dhe urojme me te miren e Perendise per jeten tende! Perendia te bekofte ty dhe familjen tende dhe le te te perdore per te ndricuar boten tende!

 2. Mos prano Jezusin—Nuk besoj asgje nga keto. Vazhdoj te jem skeptik.

 3. Riperkushtim—Jam pasues i Krishtit, por dua ta riperkushtoj jeten ndaj tij.
  Shiko keshillat tona per te Krishteret e rinj ne rritje.

 4. Prit—Kam te tjera pyetje. Ose dergo e-mail.

Si mund te jem i sigurt per shpetimin tim? Pergjigje

Merr DVD video me cilesi te plote per ta ndare me te tjere

A do te shkosh ne Qiell? – Nje menyre e lehte dhe e mrekullueshme per te ndare Krishtin me miq, te aferm apo te panjohur! Nje prezantim bashkekohor qe ne menyre te qarte dhe te paster shpjegon menyren e shpetimit nepermjet Jezus Krishtit.

Permbajtja e kesaj faqeje eshte siguruar nga Ray Comfort dhe Films for Christ. Te drejtat e kopimit te videos dhe te ekranit jane te Double Vision Studios.

Shiko te tjere filma ne internet

ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network FAQJAHYRESE e Rrjetit te Pergjigjeve te Krishtera dhe UDHEZUESI

Perkthyer nga : Aida Bode

Is Jesus Christ the answer to your questions?