Спестете Си Малко Болка
Десет Съвета за Нови и Растящи Християни

Вижте тази страница на: англичаните (English), Холандски, Корейски

3. Евангелизъм—Нашата Най-Сериозна Задача

Friends Talking. Illustration copyrighted.

Беше късно през Декември, 1996-та. Голямо семейство се беше събрало в Лос Анджелис за радостното празненство да опакова Коледни подаръци. Беше голямо семейство понеже е било продуктът на два брака. Имаше толкова много събрани тази нощ, пет от децата спаха в гаража. Беше пренаправен, за да държи топло през студената нощ чрез електрическа печка която седеша до вратата.

През ранните часове на сутринта, печката изведнъж гръмна в пламъци, блокирайки входа. За секунди стаята стана пламтящо инферно. Лудото обаждане до пожарна откри ужаса. Едно от децата е можело да бъде чуто викащо, “Подпален съм!” Разтревоженият баща напразно хукна из пламъците да се опита и да спаси децата си. Изгори до 50% от тялото си. Трагично, всичките пет деца умряли. Умряли понеже стоманени решетки по прозорците на гаража попречили на тяхното измъкване. Имало е само една врата и тя бе блокирана от пламъците.

Връщате се през това време. Минути е преди печката да се превърне в пламъци. Поглеждате из тъмнината към спокойната гледка на пет спящи момчета. Знаете че всеки момент стаята ще избухне в инферно, и изгори плътта на ужасени деца. Може ли във вашето добро съзнание да си тръгнете? Не! Трябва да ги събудите, и да ги предупредите да избягат от този мъртвен капан!

Светът спи спокойно в тъмнината на невежство. Има само една Врата чрез която може да избегне смърт. Стоманените решетки на грях предотвратяват тяхното спасение, и по същото времем викат за пламъците на Вечно Правосъдие. Какво страшно нещо Страшният Съд ще бъде! Огньовете на яростта на Всемогъщия Господ ще гори завинаги. Църквата е била доверена със задачата на събуждането на тях преди да е твърде късно. Не можем да си обърнем гърба и да вървем в самодоволство. Помислете си как бащата прибегна в пламъците. Неговата любов не знаеше граници, и нашата привързаност към сериозната задача която Господ ни е дал ще бъде в директна пропорция със нашата любов към загубените. Има само някои които бягат с главата първо в пламъците да ги предупреди да бягат (Лук 10:2). Моля бъдете един от тях. Наистина нямаме избор. Апостолът Павел каза, “Горко ми ако не благовествувам.” (1 Коринтяни 9:16).

Беше “Принцът на Проповедниците,” Чарлз Спърджън, който каза думите, “Нямате ли никакво желание за другите да бъдат спасени. Тогава вие самите не сте спасени. Бъдете сигурни в това.” Християнин не може да бъде безчувствен за спасението на света. Любовта на Господ в него ще го мотивира да търси и спаси тези които са загубени.

Най-вероятно имате определено време след вашето преобръщане да направите нещо за вашите неспасени приятели и семейство с Евангелието. След шока на вашето преобръщане, те ще ви сложат в малка завързана кутийка, и ще ви държат надалеч. Затова е важно да се възползват от краткото време което все още имате.

Bull. Illustration copyrighted. Ето малко съвет който ще ви спести доста скръб. Като нов Християнин, аз направих почти невъстановима повреда бъдейки като див бик в кристална стая. Насилвах моята майка, татко, и много от моите приятели да направят “решение за Христос.” Бях искрен, пламенен, обичащ, възпитан, и прост. Не разбирах че спасението не идва чрез правене на “решение,” а чрез разкаяние, и разкаянието и дадено от Господ (2 Тимотея 2:25). Библията учи че никой не може да отиде при Сина освен ако Господ не го “издърпа.” Ако успеете да вземете решение но те все още нямат никакво чувство за погрешение, най-вероятно ще останете със “не-прероден” в ръцете ви.

Flower Bouquet. Illustration copyrighted. В моето “възпламенение без знание” всъщност ваксинирах самите ония които толкова отчаяно се опитвах да стигна. Няма нищо по-важно за теб освен спасението на вашите обични, и вие не искате да се провалите. Ако стане това, може да стане така че да нямате втори шанс. Оставете ги да почувстват вашата добрина, вашата искрена обич, и вашата нежност. Ако никога не сте помагали с чиниите, измийте ги без да сте попитани. Купувайте цветя за майка ви или за сестра ви. Дайте им цветя когато не им е рожден ден. Поставете се в тяхната позиция. Знаете че сте намерили вечен живот. Смъртта си е загубила жилото! Вашата радост е неговорима—но до колкото те се отнасят, на вас ви е промит мозъкът. Присъединили сте се към някаква странна секта. Така че вашите любящи деяния ще говорят по-силно от десет хиляди прекрасни проповеди.

Поради тези мисли трябва да се спрете от словесна конфронтация докато нямате познание което да насочва вашата усърдност. Молете се за мъдрост и за чувство за Божието време. Може да имате само един опит, затова направете го правилно. Бъдете спокойни. Ако не сте, може да съжалявате за това цял живот. Повярвайте ми. По-добре е да чуете някой да каже, “Разкажи ми за твоята вяра в Исус Христос,” отколкото вие да кажете, “Седни. Искам да говоря с теб.”

Евангелизъм

» За Исус Христос

» Прочетете из някои от презентациите на евангелието от този сайт:
» Прочетете Божията История: От Създаване до Вечност

» Повече въпроси за спасение?

Важно е да осъзнаете че би трябвало да споделяваме нашата вяра с други когато можем. Библията казва че има само два пъти когато би трябвало да правим това—“през сезона и извън сезона” (2 Тимотея 4:2). Апостолът Павел молел за молитва за собствен личен свидетел. Той каза, “…да ми се даде израз да отворя устата си, за да оповестя дръзновено тайната на благовестието, за което съм посланик в окови, да говоря за него с дръзновение, както прилича да говоря.” (Ефесяни 6:19-20).

Помнете че вие имате сериозната грижа за говоренето към любимите на други хора. Много пъти когато си отворите устата за Евангелието, може да бъдете отговора на искрената молитва на някой друг Християнин. Може би той е извикал към Господ че Той да използва вярващ свидетел да говори на неговата майка и баща, и вие сте този отговор на тази молитва. Вие сте този искрен и вярващ свидетел който Господ иска да използва.

Никога не изгубвайте виждането на света и всичките му мъки. Държете съдбата на безбожните пред очите ви. Твърде много от нас се оставяме на някоя пейка и ставаме интровертни. Нашият свят става манастир без стени. Нашите приятели са затворени изцяло към тези в Църквата, когато Исус е бил “приятеля на грешниците.” Така че вземете времето нарочно да станете приятели с тях за тяхното спасение. Помнете че за всяка личност която умре в тяхните грехове има Съдия на Вселената. Ада отваря широко ужасните челюсти. Няма по-сериозна задача от това да бъдете дадени Евангелието на Спасение—работейки с Господ за вечното добро за умиращото човечество.

To Next Page

Молитва“Почакайте За Минута”


Важни принципи които могат да ви спестят много болка

Предишни…

 1. Хранене по ДуматаДневно Хранене
  “Здраво бебе има здравословен апетит. Ако наистина сте били “родени” от Духа на Господ, тогава ще имате здравословен апетит…” [Прочетете повече]

 2. ВяраАсансьори Могат Да Ви Изоставят
  “…в свят където постоянно сме изоставени, можем изцяло да разчитаме на, и да вярваме в, Неговите обещания… Той никога, никога няма да ни отчае…” [Прочетете повече]

 3. Евангелизъм—Нашата Най-Сериозно Задача

  Следващо…

 4. Молитва“Почакайте За Минута”
  “Изследвания показват че повече от 90% от Америка се моли дневно… Как да бъдете чуте:” [Прочетете повече]

 5. ВоюванеВъзхвалете Господа и Подайте Мунициите
  “Когато станете Християнин/Християнка, вие сте настъпили в разгорещена древна битка. Имате троен враг—светът, плътта, и дявола… Да видим тези три опълченски врагове…” [Прочетете повече]

 6. Последване Прилети Пеперудке
  “Помолете се за къде да отидете… Не ставайте 'духовна пеперудка.' Изпратете си корени…” [Прочетете повече]

 7. БлагодаренеНаправете Правилното Нещо
  “За Християнина, всеки ден би трябвало да бъде Ден на Благодарност. Би трябвало да сме благодарни даже посред проблемите ни…” [Прочетете повече]

 8. Кръщаване с Вода
  [Прочетете повече]

 9. Облагане с десятъкПоследната Граница
  “Веднъж е било казано че портфейлът е 'последната граница.' Това е последното място което трябва да бъде покорено – последното нещо което отива при Господ в предаване…” [Прочетете повече]

 10. Неприятности: Култове, Атеисти, Скептици
  “Когато култове ви казват че трябва да признаете Божието има да бъдете спасени, че трябва да се молите на точен ден и трябва да бъдете кръстени от по-стар на църквата, не се паникьосвайте. Просто се върнете към Инструкциите…” [Прочетете повече]


[Ако тази информация ви е била полезно, ако обичате молитвено си помислете за дарение да ни помогни с разходите за тази вяроизграждаща помощ възможна за вас и вашето семейство! Даренията са без такса. donate]

Translated by: Vlad Velinov

Автор: Рей Комфорт от Living Waters Publications. От книжката Спестете Си Малко Болка. Редактирано от Films for Christ.

Интернетната страница под авторско право © 2001, Living Waters Publications, Всички Права Запазени - Освен както отбелязано на “Usage and Copyright” страница.

Living Waters Publications

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network ДОМАШНА СТРАНИЦА и ДИРЕКТОРИЯ