Lásd ezt az oldalt: angol nyelv (english), albán, cseh, holland, francia, indonéz, japán, spanyol, török, ukrán

JÓ ember vagy?
Próbáld ki ezt az alapvető teszte…
 

Úgy gondolod, hogy jó ember vagy? Sokan így gondolják. Mindamellett különbözünk abban, hogy mit értünk „jó” alatt. A Biblia azt mondja, hogy Isten jó, és hogy a Tízparancsolat a mércéje a jóságra. Így hát vizsgáljuk meg Isten törvényét… Érzékeny lelkiismerettel kérdezd meg magadtól:


 1. Ne legyenek néked idegen isteneid énelőttem.
  (Mindig mindennél jobban szeretted Istent?)

 2. Ne csinálj magadnak faragott képet.
  (Sosem alkottál az elmédben egy istent, akivel kényelmesebbek voltak a dolgok, és illett hozzád?)

 3. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd.
  (Használtad valaha Isten szent Nevét káromkodásban?)

 4. Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Sabbath

 5. Tiszteld atyádat és anyádat.

 6. Ne ölj.
  (Isten a gyűlölködést úgy tekinti, mint a gyilkosságot)

 7. Ne paráználkodjál.
  („…valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.” – Máté 5,27-28; ez a házasság előtti szexet is magában foglalja). lust, adultery

 8. Ne lopj.
  (Sohasem loptál el semmit? – az értéke nem lényeges.)

 9. Ne hazudj.
  (Egyszer is hazudtál életedben? Beleértve az erre a kérdésre adott választ is.)

 10. Ne kívánd.
  (Kívántad valaha buzgón azt, ami a másé?)

A Biblia azt mondja, hogy Isten megbüntet minden gyilkost, erőszakosokat, tolvajokat, hazugokat, paráznákat, stb. A szavainkat és gondolatainkat is meg fogja ítélni. Az ítéletnapon bűnösnek vagy ártatlannak találnak majd parancsolatainak megszegésében?

Photo copyrighted.

Talán azt gondolod, hogy Isten jó, és figyelmen kívül hagyja majd a bűneid. De a jósága bizonyossá teszi, hogy a gyilkosokkal, erőszakosokkal, tolvajokkal, hazugokkal, stb. szemben igazságot fog szolgáltatni. Korrupt Bíró lenne, ha szemet hunyna a törvénytelenség felett.

Megtartottad a tízparancsolatot?

A Biblia azt mondja, hogy a törvény tökéletes. Megköveteli tőled, hogy tökéletes légy (Máté 5,48). Tökéletes vagy (gondolatban, szavakban és tettekben is) Kiérdemelnéd ezáltal a mennyet?

Talán azt mondod, hogy jó vagy, de Isten szerint nem vagy az (Zsolt 14,2-3). Így hát valaki hazudik, és az Ige azt mondja, lehetetlen, hogy Isten hazudjon.

A pokolról és az ítéletről

Létezik egy „pokolnak” nevezett hely?

Miért készült a pokol?

A pokolban szó szerinti égő tűz lesz?

Mit teszel, hogy elkerüld a pokolt?

Egy szerető Isten hogyan küldhet bárkit is a pokolba?

Mi van akkor, ha én nem hiszek a pokolban?

Emlékezz arra, hogy minden hazug a tűz tavába fog vettetni (Jelenések 21,8). Isten törvénye igazságot követel meg, és az ellene elkövetett bűnért járó büntetés a halál és a pokol. Ha élni szeretnél, gondosan figyelj.

Maga Isten készített egy utat, ahol az igazságossága és a jósága találkozik. Megszegtük a törvényt, de Ő emberré lett, hogy kifizesse a bírságot. Jézus szenvedett és meghalt a kereszten, hogy kielégítse a törvényt. Isten így megbocsáthat nekünk, és megadhatja az örök élet ajándékát!

Talán még mindig azt gondolod, hogy (mostantól fogva) meg tudod majd tartani a tízparancsolatot. De közülünk még a legjobbak is hazudtak, loptak, gyűlölködtek, nem szerették Istent minden másnál jobban, és nem szerették felebarátaikat úgy, mint önmagukat.

Akkor hát hogyan élhetnénk egy „jó” életet, ha vétkeztünk Isten ellen? Legjobb esetben is megjavult hazudók és tolvajok lehetünk… de még mindig törvényszegők.

Gondolkozz el ezen…

Eladnád az egyik szemed egy millió dollárért? Eladnád mindkettőt 50 millióért? Biztos vagyok benne, hogy nem. A szemeid felbecsülhetetlen értékűek, ráadásul a szem a lélek tükre. Szóval akkor mennyit ér az életed (lelked)?

Ezekkel a gondolatokkal a fejedben, mi lenne a tisztességes ár az örök életért? Ez valóban felbecsülhetetlen értékű. Mégis, ha a saját jóságunkban bízva akarunk a mennybe bekerülni, ezt mondod Istennek: „Szeretnék bemenni a mennybe, mert jót cselekedtem – kimunkáltam a mennybe vivő utamat.”


Képzeld el, hogy adni akarsz nekem egy új, nagyon drága autót, de én ezt mondom: „Nem fogadhatom el! Számomra zavarba ejtő elfogadni egy ilyen ajándékot… adok érte tíz centet (kb. 20 HuF).” Biztos vagyok benne, hogy sértve éreznéd magad egy ilyen szánalmas fizetési felajánlás miatt. Másrészt, ha fizetek érte, többé már nem ajándék, hanem egy áru… ami joggal az enyém.

Amikor a mennybe való bejutásról beszélünk a tízparancsolat megtartása, vagy más jó cselekedet által, Istennek odavetjük „saját igazságosságunk” tíz centjét, ami irtózatos sértés Vele szemben, áldozatát figyelembe véve. Az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy megalázzuk magunkat, megbánjuk a bűneinket, és elfogadjuk az ajándékot, egyedül Jézus Krisztusban bízva.

A Mindenható Isten mily hatalmas szeretetet mutatott irántad, amikor Jézus szenvedett miattad, és meghalt érted a kereszten. Ha a saját jóságodban akarsz bízni, akkor ezzel azt mondod, hogy a kínzó halála a kereszten hiábavaló volt.

Össze vagy zavarodva?

ONLINE VIDEO: A mennybe kerülsz majd? Sok ember félreérti, hogyan lehet oda kerülni. Megnézem

Milyen jó az elegendő jó? Vélasz…

Elég jó vagyok ahhoz, hogy a mennybe kerüljek? Vélasz…

Az egész emberiség megmenekül majd? Vélasz… (Sokaknak van az a bizonytalan reménye, hogy a dolgok végül jóra fordulnak majd, és hogy előbb-utóbb a mennybe kerülnek. Ez igaz?)

Tisztességes Istentől, hogy csak néhány embert ment meg? Vélasz…

Hogyan nyerhetek bűnbocsánatot? Vélasz…

Hogyan lehetek biztos az üdvösségemben? Vélasz…

TOVÁBBI VÁLASZOK AZ ÜDVÖSSÉGRŐL

A Biblia ezt mondja: „Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez.” Egy ajándékot nem lehet kiérdemelni. faith, grace

Amikor Jézus azt mondta, hogy „higgyünk” benne, azt mondta, hogy legyen olyan hitünk benne, mint amikor ejtőernyővel kiugrunk egy repülőből, hogy megmentsük az életünket. Nem elegendő pusztán hinned az ejtőernyőben, magadra is kell venned.

Ne „ugorj” Jézus nélkül. Ha a bűneidben halsz meg, nem lesz második esélyed. Isten igazságot fog szolgáltatni, és örökre a pokolba kerülsz. Minden szenvedés, amit átélsz a jelenben, eltörpül amellett, ami rád vár majd. Isten haragja van rajtad (János 3,36).

Isten nem akarja, hogy a pokolba kerülj. Te sem szeretnél oda kerülni, ezért hát bánd meg a bűneidet Isten előtt most, vesd Jézusba a bizalmad, aki megment téged, és akkor átmész a halálból az életbe.

Olvasd a Bibliát naponta, és engedelmeskedj az olvasottaknak. (Lásd János 14,21). Isten iránti engedelmességed a szereteted bizonyítéka. Higgy Istenben, aki sosem hagy el téged.

Ehhez hasonlóan mondd Istennek:

„Drága Istenem, ma elfordulok a bűneimtől (nevezd meg őket). E napon Jézus Krisztusba, mint Uramba és Megváltómba vetem a bizodalmam. Ő az egyetlen út számomra a megmentéshez. Ő ‘az út, az igazság, és az élet’. Kérlek, bocsáss meg nekem, adj új szívet, és add nekem az örök élet ajándékát. Jézus nevében imádkozom. Ámen.„


Írta: Ray Comfort. Text copyright, 2003, Living Waters Publications. Az oldal szövege elérhető szórólap formában a Living Waters Publications kiadásában.

Kérünk, szánj rá egy percet, hogy megoszd velünk döntésed…

(válassz egyet)

Imádkoztam és elfogadtam az örök életet Krisztus által, a weboldalnak köszönhetően (ChristianAnswers.Net).

Megbántam a bűneimet, az üdvösségemhez Krisztusba vetettem a bizalmam, és elhatároztam, hogy Krisztust követem életem végéig, de nem vagyok bizonyos az örök életem felől.

Újra átadtam az életem Krisztusnak, elhatározva, hogy Őt fogom szolgálni. [Imádkozz hozzá. Valld meg a bűneid. Tarts bűnbánatot. Kérd a segítségét, hogy hozzá méltó életet élhess mostantól kezdve mindvégig.]

Már Jézus Krisztus engedelmes követője vagyok.

Még nem döntöttem Krisztus követése felől, de érdeklődöm. Kérem, vegyétek fel velem a kapcsolatot.

Nem követem Krisztust, és nem is fogom. (Megjegyzés: Nézd meg a figyelmeztetést erről a választásról.)

KÉRDÉSED van az üdvösségről, Isten megbocsátásáról, vagy más érintett témáról? A VÁLASZOK csak egy kattintásra vannak


Nevem:
Nemem:   Férfi
Korom:  
E-mail:
Írd le a megjegyzésed. Ha szeretnéd, hogy az egyik önkéntesünk felvegye veled a kapcsolatot e-mailben, jelezd ezt.


Fedezd fel Isten tervét rád és a világra vonatkozólag! Nézd meg ezt a népszerű filmet online - INGYENESEN A REMÉNY

Translated by: Karoly Toth

ChristianAnswers.Net
Home
Directory
Christian Answers Network Kezdőlap és Tartalomjegyzék